Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Kamara új irodában, bővülő feladatkörrel

Kamarai tagok segítségével, helyi vállalkozók közreműködésével nyílt meg a kereskedelmi és iparkamara mosonmagyaróvári új székháza a Kötélgyártó utcában.

1996-tól mostanáig az Erkel utcai irodaház adott otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara térségi irodájának Mosonmagyaróváron. Hétfőn ünnepélyes keretek között adták át az új székházat a Kötélgyártó utca 1–3. szám alatt. A Movinnov kft.-től bérelt ingatlan felújítását a kamarai tagok mellett helyi vállalkozók segítették.

– A kamara Mosonmagyaróvár térségi szervezete jelenleg 246 tagot számlál. 2000 után már nem volt kötelező a kamarai tagság a vállalkozóknak, így azóta jelentősen apadt a számuk. Mára ez a csökkenés megállt – állítja Csalló Gábor térségi elnök, megyei alelnök.

Fülöp Krisztina, dr. Nagy István, Csalló Gábor és Szabó Miklós a megnyitón.
Fülöp Krisztina, dr. Nagy István, Csalló Gábor és Szabó Miklós a megnyitón.

Elmondta még: a különféle szakmai rendezvényeken nagyobb jelenlétre számítanak a vállalkozók részéről. Fülöp Krisztina térségi vezető, kereskedelmi tagozati titkár szerint viszont egyre több vállalkozó ismeri fel annak szükségességét, hogy valahová tartoznia kell. Mind többen veszik igénybe az ingyenes tanácsadást. A Széchenyi-kártya ügyintézése miatt is sokan keresik fel az irodát, és további növekedésre számítanak.

Fülöp Krisztina Zalka Anita titkárnővel minden hétköznap délelőtt 8 és 12 óra között várja az ügyfeleket az új székhelyükön, előzetes megbeszélés alapján.

A megnyitón Szabó Miklós polgármester kiemelte a város és a kamara közti szoros együttműködést. Hozzátette, abban bízik, hogy az iroda jobb munkakörülményeivel hatékonyan látja el tagjai érdekvédelmi és szolgáltatói feladatait. Prohászka Rajmund, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke szerint a szervezet régi dédelgetett vágya vált valóra ezzel a költözéssel-beruházással. Dinnyés Előd megyei kamarai titkár pedig kifejtette: várhatóan szeptembertől újabb feladatok várnak majd a kamarákra.

A megnyitón dr. Nagy István országgyűlési képviselő a térségi szervezettel együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében a vállalkozók tapasztalataikkal, javaslataikkal segítik a képviselőt, ám bíznak benne, hogy dr. Nagy István támogatja elképzeléseiket a törvényhozásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kanálisban találták meg az ellopott trafót

Színesfémtolvajok rongálták és tették használhatatlanná a Hegyeshalom és Paprét között húzódó nagyfeszültségű hálózat egyik kapcsoló transzformátorát. Tovább olvasom