Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kalandpark a Rudolf ligetben Mosonmagyaróváron

Egy kalandpark kialakítását tervezik a mosonmagyaróvári Rudolf ligetben
Heintz Gábor ötletgazda szerint várhatóan még ebben a hónapban elkezdődnek a munkálatok és már nyár elején szórakozhatunk itt.


A mosonmagyaróvári Rudolf ligetben egy kalandpark kialakítását engedélyezte a városvezetés. Ennek részleteiről az ötletgazdát, Heintz Gábort kérdeztük, aki eddig már több hasonló kalandpark tervezésében és építésében vett részt, majd résztulajdonosa és üzemeltetője is lett egy dunántúli parknak.

– Mivel festőművészként a Futura belső installációjának kialakításában és festésében tevékenykedtem, a munkák során felmerült, hogy a közelben is létesíteni kellene egy kalandparkot. Ez a két létesítmény jól kiegészítené egymást és az ide ellátogató turistáknak teljes napi programot kínálna – kezdi beszélgetésünket az ötletgazda.

– Közben a sors összehozott a mostani befektetőtársammal, akivel közösen felkerestük ötletünkkel a város vezetését. Határozottan jó gondolatnak tartották és támogatták a projektet. Több felmerülő helyszín közül végül is a Rudolf ligetre esett a választás, nem mellékesen a Futurától lévő csekély távolsága miatt. Felkerestük továbbá a Mosoni Polgári Kört is, ugyanis az egyesület a terület gondozója. A városrészi civil szervezet tagjai szintén támogatásuknak adtak hangot – tájékoztatott Heintz Gábor.

A mosonmagyaróvári Rudolf ligetben egy kalandpark kialakítását engedélyezte a városvezetés. Fotóillusztráció
A mosonmagyaróvári Rudolf ligetben egy kalandpark kialakítását engedélyezte a városvezetés. Fotóillusztráció


Ezen lépéseket követően elindult az engedélyeztetési eljárás, amely tavaly év végére zárult. Heintz Gábor szerint a munkálatok a pálya elkerítésével várhatóan a hónap végén elkezdődnek. Ha az időjárás engedi, akkor március végén, április elején nyitnák ki a parkot a látogatók előtt.

Amint azt a kalandpark terveiről megtudtuk, a mosonmagyaróvári Rudolf ligetben egy 60–70 akadályos pályarendszert alakítanak ki. Itt a bébi-, gyerekpályán keresztül a különböző nehézségű felnőttpályákig többet is megtalálhatnak majd a szórakozni vágyó iskoláscsoportok, családok, baráti társaságok. Lesz többek közt mászófal, mászófa, trambulin is.
A kalandparkot a közeli vendéglátóhely közelében alakítanák ki mintegy egy hektáron úgy, hogy a ligetrész továbbra is szabadon használható sétákra, futásra.

Olvasóink írták

  • 2. kicsi_lany 2013. január 15. 11:52
    „Végre valami jó ötlet!”
  • 1. Hókuszpóka 2013. január 14. 13:58
    „Remek ötlet! Ha kész lesz, kapom a gyerekeket és megyünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopták volna a vasat Rajkán - a polgárőrök közbeléptek

A polgárőrök azt látták, hogy két fiatal éppen fémhulladékot - darabjaira bontott villanymotor,… Tovább olvasom