Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Kakasherepörkölt és performance

A kultúra és a gasztronómia egyaránt főszerepet játszott az idei Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál első napjaiban.
A Mofém fúvósainak előadásával kezdődött az idei Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál szombaton a Flesch Károly Kulturális Központ előtt. Rendkívüli érdeklődés kísérte ezt követően Dolán György egyedülálló „Fekete foltok" című multimédiás kiállítását.

A Szlovákiából érkezett művész a kulturális központ minden szabad termét megtöltötte különféle alkotásaival. Ezek mindegyike a történelem egy-egy fekete foltját mutatja be. A jelenleg zajló iraki háborút például egy olajoshordókból összeállított műalkotáson szemlélteti. A tárlat megnyitójának egyik leglátványosabb eleme volt az aulában elkészített harminc négyzetméteres homokkép körül bemutatott táncos produkció.
A vasárnap Halásziban rendezett, partnervárosok részvételével zajló főzőverseny szintén nagy érdeklődésre tartott számot.

A mosonmagyaróvári önkormányzat és a Flesch Károly Kulturális Központ csapata mellett Somorja, Szenc, Nezsider, illetve a szlovén Novagorica küldöttsége is képviseltette magát a megmérettetésen, sőt, a szabadságát a Szigetközben töltő villányi polgármester is benevezett a főzőversenyre barátaival. Ez utóbbi csapat kakasherepörköltje söpörte be a legtöbb elismerést. A zsűri elnöke ennek ellenére nem tudott választani az elkészült ételek közül, ezért megosztottan minden résztvevő első helyen végzett.

A főzés mellett azért a kultúrának is jutott hely a fesztivál elmúlt napi programjaiban. Az Amatőr Művészek Baráti Köre „Egy szoknya, egy nadrág" címmel vidám nyáresti szórakozásra invitálta az érdeklődőket a Cselley-házba.

A mai programban ismét a főzőcske jut főszerephez a nyári fesztiválon, ezúttal az egyik közismert magyar televíziós sorozat szereplőivel készíthetik el az ebédet az érdeklődők a kulturális központ előtt. Délután 1 órától egy nagy talkshow keretében nyílik lehetőség beszélgetésre a sztárfőzőcske résztvevőivel, majd este 7 órától vidám zenés show-műsorral szórakoztatják a közönséget a szappanopera szereplői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb befektető érkezett Lébénybe

Nyolchektáros területet vásárolt az osztrák Transdanubia a lébényi ipari övezetben. A logisztikai és… Tovább olvasom