Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Kacsahajó: telefonált a magyar turisták halálát okozó philadelphiai férfi

Egy családi válsághelyzetet beszélt meg éppen telefonon az a tolóhajót kormányzó férfi, aki tavaly Philadelphiában felborított egy sétahajót és ezzel két magyar fiatal halálát okozta - állapította meg a hivatalos amerikai kormányzati vizsgálatról hétfőn nyilvánosságra hozott jelentés.
A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság jelentése szerint az elkövető, a tolóhajó első tisztje azt vallotta cége ügyvédjének: aznap tudta meg, hogy kisfiának állapota életveszélyes. A 4400 oldalas dokumentum azt is megállapította, hogy az első tiszt nem bízott meg ügyelőt a tolóhajó előtt haladó uszály figyelésével, amely felborította a turistákat - köztük a két magyar áldozatot - szállító "kacsahajót".

Az uszály felborította a fedélzetén 37 személy szállító, meghibásodott turistahajót. A Delaware folyón tavaly július 7-én történt balesetben a 16 éves S. Dóra és a 20 éves P. Szabolcs életét vesztette.

Az archív képen az amerikai Országos Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) szakértői egy philadelphiai sétahajót vizsgálnak 2010. július 9-én. Két nappal korábban egy nyelvi programon részt vevő magyar
Az archív képen az amerikai Országos Közlekedésbiztonsági Hivatal (NTSB) szakértői egy philadelphiai sétahajót vizsgálnak 2010. július 9-én. Két nappal korábban egy nyelvi programon részt vevő magyar csoport diákjai a kétéltű vízibuszon utaztak a Delaware folyón. A sétahajó összeütközött egy uszállyal, elsüllyedt, s két magyar diák a vízbe veszett, míg a többi 35 utast a vízből kimentették. Az NTSB 2011. március 7-i hivatalos jelentése szerint a philadelphiai tolóhajó kormányosa, aki Philadelphiában felborította a sétahajót és ezzel a két magyar fiatal halálát okozta, telefonált a baleset idején, mivel egy családi válsághelyzetet beszélt meg éppen telefonon. (MTI/AP)

A baleset a hajózási útvonalon történt. A tolóhajót kormányzó első tiszt nem válaszolt sem a kiránduló hajó, sem pedig a környező vízi járművek rádiós vészjelzéseire - állapította egy korább közlekedésbiztonsági vizsgálat. Lapértesülések szerint a tolóhajó irányítója lehalkította az adót, hogy beszélhessen a mobiltelefonján.

Olvasóink írták

 • 6. elemér 2011. március 08. 16:49
  „Azért Györben se ártana valami hajós tura. Miért mindig csak Hortobágyat mutogassák ?”
 • 5. bogabo 2011. március 08. 16:09
  „hát de nem értitek? pont ez a lényege. BÁRMIáron felhívni a figyelmet a cikkre.”
 • 4. elemér 2011. március 08. 14:49
  „"emberséges volt a balesetet okozó férfi, és felhívta az elhúnytak szüleit." Hello, do you speak eglish & what is your email address ?”
 • 3. bugyortudor 2011. március 08. 14:44
  „Egyet értek annobon!!! Én is beugrottam a címnek, és csak azért olvastam el, mert azt hittem emberséges volt a balesetet okozó férfi, és felhívta az elhúnytak szüleit.
  Ez az újságírás ma: minél vadabb cím, hogy minél többen olvassák. Itt nem a helyesírás volt rossz!”
 • 2. elemér 2011. március 08. 14:42
  „"Bocs, hogy megint a nyelvtannal jövök, de ez a gyengém! "

  Magyar tanár a Révaiban !
  Gyerekek, mondjatok olyan szavakat amelyeknek a vége "kő"!
  Pistike:
  - MészKŐ.
  Jancsika:
  - ForrásKŐ.
  valaki már nagyon jelentkezik és végre felszólítja a tanár.
  na mondd:
  - Szarnom KŐ!

  Öt percel az ütközés elött a telefonon volt és még 1 percig utána, tudnillik addig észre se vette. A bizottság (NTSB) jelentése és tanulmányai majd a nyár végére lessznek befejezve. Szerintem 5 perc elötte nem lett volna elég hogy megálljon, vagy másfelé kormányozza a tutajt. A bizottság engedéjezi az idén is a kacahajó járatot, de csak rövidebb turákra és kell a parton egy segéd hajó, ha arra szükség van. A hónap végén indulna a járat, de a város még nem döntött, és tölük is kell engedéj. Ezt a pert nem Ronai vezeti hanem Mongeluzzi, mert neki nincs is ott jogfelügyelete. Ronai az ügyben csak osztozkodik. Ö volt az aki hirtelen ott termett és szerezte az ügyfeleket annak dacára, hogy neki csak NY-ban van ügyvédi hatóköre.

  http://www.philly.com/philly/news/politics/city/117567398.html?page=1&c=y”
 • 1. annobon 2011. március 08. 13:40
  „Bocs, hogy megint a nyelvtannal jövök, de ez a gyengém! A címben: "telefonált a magyar turisták halálát okozó..." Komolyan első olvasatra azon kaptam fel a fejem, hogy kinek telefonált? Mert így megfogalmazva olybá tűnik a dolog, mintha most telefonált volna mondjuk Móvárra valakinek. Mindenképpen odakívánkozik a címbe, hogy mondjuk: "a baleset idején éppen telefonált a férfi..." Ebből egyenesen következik, hogy "ezáltal figyelmetlen volt".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés a jövőképről

Félidejéhez érkezett a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálata a Szigetköz –… Tovább olvasom