Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Kábítószerfogás Rajkán: osztrák fiatalok buliba menet buktak le

A rajkai rendőrök négy fesztiválra igyekvő fiatalt igazoltattak, akiktől különböző kábítószer-gyanús anyagokat és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

Rajka község belterületén fokozott ellenőrzés keretében állították meg a rendőrök 2013. szeptember 6-án azt a személygépjárművet, melyben négy osztrák állampolgár utazott egy fesztiválra.

A gépjármű és a személyek ruházatának átvizsgálásakor összesen bruttó150 gr különböző fajtájú, csomagolt kábítószer-gyanús anyag, 27 db LSD bélyeg, a fogyasztáshoz szükséges kellékek és a kábítószerek tárolására szolgáló anyagmaradványokat tartalmazó dobozok, tárgyak kerültek elő. A drogteszt P. Christopher 19 éves, A. Daniel 19 éves, H. Daria 20 éves és U. Maximillian 21 éves osztrák személyeknél pozitív értéket mutatott.

A rendőrök a négy fiatalt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították. P. Christopher, a személygépjármű vezetője ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklás vétsége, míg három társa ellen kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

 • 3. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 09. 16:38
  „1. Csodabimbó 2013.09.08. 12:07
  "nem is probléma a drog, talán, mert van kultúrája,"
  A lényege nagyon sok mindennek kis országunkban.”
 • 2. oxana 2013. szeptember 09. 13:08
  „Ha fontos az egészsége, nem kell azt a zacskó valamit megvenni.”
 • 1. Csodabimbó 2013. szeptember 08. 12:07
  „Van ennek értelme emberek, ettől hiszitek azt, hogy kevesebb drog lesz? Ez itt jól mutat, több fajta anyag, mennyiség is van, de minél jobban üldözitek annál szarabb és kétesebb minőségű otthoni barkácsolások árasztják el a kis közösségeket. Továbbra is kísérleti nyulak a gyerekeitek, nem akarom elhinni, hogy e felett ennyire szemet lehet hunyni. Miért nincs egy droglabor, ahova bárki beadhat anonim egy mintát, kap érte egy sorszámot és pár nap múlva kiteszik a kirakatba az adott sorszám alatt bevizsgált anyag pontos vegyi összetételét. Lenne nagy visítás Rajkán, ha a szülők nézegetnék azt a kirakatot. Külföldön ez működik, ott nem is probléma a drog, talán, mert van kultúrája, amit itt is meg lehetne teremteni és akkor nem lenne tele a pszichiátria.

  Addig ha valaki be akarja vizsgáltatni azt a zacskó valamit, amit a 20. szülinapján elfogyaszt a barátaival, vigye ki Bécsbe, ha fontos az egészsége.

  http://www.checkyourdrugs.at/

  Ennyi... Kábítószer egyeztető fórum? Nem a ti feladatotok lenne a tájékoztatás?

  http://www.checkyourdrugs.at/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határsértők a nemzetközi gyorsvonaton

A rendőrök két afgán és egy algériai állampolgárral szemben intézkedtek a hegyeshalmi nemzetközi… Tovább olvasom