Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Júniusban döntenek a kamerarendszerről

Májusi ülésén tárgyalt volna a képviselő-testület a rendszámfelismerő és térfigyelő kamerarendszer kiépítéséről. A témát azonban levették napirendről és várhatóan a következő ülésen kerül ismét a képviselők elé.


Az elmúlt évek során a rendőrség és az önkormányzat részéről is többször indult kezdeményezés térfigyelő és rendszámfelismerő kamerarendszer kiépítésére. A létesítésnél fontos szempont a be- és kilépő forgalom, valamint a csomópontok megfigyelése. Évekkel ezelőtt már szereltek fel néhány kamerát a város különböző pontjain, mára mit sem érnek. Szinte teljesen használhatatlanok.
A többszöri indítványozás ellenére a kamerarendszer évek óta a költségvetés szűkössége miatt nem valósulhatott meg. Az elmúlt időszakban ismét volt egy felbuzdulás erre mind az önkormányzat, mind pedig a rendőrség részéről. Most egy olyan konstrukció körvonalazódott, ami lehetővé tenné a gyors megvalósulást. A számítások szerint a rendszer kiépítése mintegy nettó 12 millió forint, de lehetőség lenne a rendszer többéves lízingelésére is.

A májusi testületi ülésre készült előterjesztésben három virtuális kapu be- és kilépősávjainak megfigyelését, valamint a város öt pontján elhelyezett térfigyelő rendszer kiépítését vázolták fel. Az elképzelés szerint a rendszert két részre osztanák. Egyik a rendszámfelismerő, ami a bevezető utak mentén a be-, illetve kimenő forgalmat figyeli és a járművek rendszámát leolvassa. A szerverprogramba táplált rendszámok egyezése esetén riasztás formájában jelzést ad. A kamerák képei mikrohullámú átjátszókon keresztül jutnak el a rendőrség épületébe és az ott elhelyezett szerverszámítógép dolgozza fel az adatokat.

A rendszer másik része a térfigyelő: a nagy felbontású kamerák képei szintén mikrohullámú átjátszókon keresztül jutnak el a rendőrségre. A tervezet szerint a 86-os főút bevezető szakaszát, a Gabona rakpartot, illetve a Halászi felé vezető út mentét kameráznák be. Valamint térfigyelőket szerelnének fel a Deák téren, a Jókai utcában, a vasútállomáson, a termál parkolójában és a Szent István király úton a Fehér Ló Közösségi Ház előtt. Ám a testület váratlanul elnapolta a döntést.

– Időközben új szempontok is felmerültek a rendszer kiépítése kapcsán, a testület végül ezért vette le napirendről az előterjesztést – tudta meg a Kisalföld Nagy István polgármestertől. Ennek alapján a szakemberek átdolgozzák a tervezetet, amiről júniusi ülésén dönt majd a képviselő-testület.

Olvasóink írták

 • 3. dorombolok 2011. június 08. 20:59
  „Képviselőtetület arról is dönthetne , hogy a róluk készült TV. közvetítés érthető ,élvezhető legyen,vagy a magamutogatás csak a cél és az őket nézőknek nem is kell érteni , hogy mit kell a város lakóinak lenyelni? ,”
 • 2. Japo 2011. június 02. 20:45
  „Zsernyákok tudják csak leszarják! Ha bejelented nekik,hogy bontanak egy igazán nem arra való autót egy idegen ház udvarán sőt eldugják a rendszámot neked mi jut eszedbe? Persze nem ..... voltak az illetők. Szóval? Tudod mi volt a válaszuk,hogy van bontási engedélyük. Most már vigyáznom kell mert holnap az én udvaromra is lesz valakinek bontási engedélye gépjárműre, kalapáccsal! <moderálva....>”
 • 1. megabrutál 2011. június 02. 18:57
  „Lehet a város közepét is "térfigyelni", de az igazi események máshol zajlanak!
  Csak néhány példa:
  "Bagolyvár"(rendező),Buda u.1.,Laktanya/!/,Barátság u.,Háromtölgy, stb.
  Zsernyákok tudják...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvár is csatlakozott a Mediawave fesztiválhoz

Június 2–11. között a Bahia teaház ad otthont a rendezvényeknek, köztük koncerteknek,… Tovább olvasom