Kisalföld logö

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -4°C | 2°C

Jubileumi tanévet kezdenek

Mosonmagyaróvár - Összesen 198 első évfolyamos gazdászhallgató tett fogadalmat a mosonmagyaróvári egyetemi kar tegnapi tanévnyitó ünnepi tanácsülésén. A nagy múltú intézmény történetében ez a jubileumi, 190. tanév.
A mostani tanévnyitó ünnepélyességét emeli, hogy jubileumi, 190. tanévét kezdi meg a nagy múltú intézmény – emelte ki ünnepi beszédében dr. Faragó Sándor rektor a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara tegnapi évnyitó tanácsülésén.

Elmondta: ez az évforduló legyen üzenet minden hallgatónak, hogy elkötelezettek legyenek az intézmény és a hazai agrárium iránt. Az óvári gazdászzászló jelmondatát idézve – „a gazda verejtéke gyarapítja a vagyont" – elmondta, ebben minden benne van, amitől eredményes lehet ez a hivatás. A rektor szerint az elmúlt évek nem kedveztek a magyar agráriumnak, ez azonban nem mehet így tovább, nem szabad ezt a hatalmas vagyont ilyen módon kezelni. A karon taulmányaikat most kezdő hallgatók feladata is lesz, hogy ezen az állapoton változtassanak.

Gazdászok: Összesen 198 első évfolyamos hallgató tett fogadalmat a tanévnyitón.
Gazdászok: Összesen 198 első évfolyamos hallgató tett fogadalmat a tanévnyitón.

A tanévnyitón dr. Németh Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára az elsős hallgatókat köszöntve kiemelte: átgondoltan, az életüket megalapozva kell az elkövetkezendő éveket eltölteniük az intézményben.

Ne cseréljék fel a teljesítményt a kommunikációval, csak azt kommunikálják, ami mögött tényleges teljesítmény is áll. Dr. Schimdt Rezső dékán röviden felidézte az intézmény elmúlt közel két évszázadát, kiemelte: a kezdetek óta nagyon sok minden megváltozott, új szakok indultak, ám az alapítók célja máig megmaradt, a kor követelményeinek megfelelő, modern tudással lássák el a gazdászhallgatókat.

A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a tanévnyitón adták át az évtizedekkel ezelőtt az intézményben végzett gazdászok díszokleveleit. Rubin díszoklevelet Füssy Aladár, vas díszoklevelet Burda Károly és Csukly Jenő, gyémánt díszoklevelet pedig Beélik Andor, Dezső György, Ettler Jenő, Gyöngyösy József, Kugler Géza, dr. László László, dr. Milinkó István, Pálfay Antal, Scheithauer Gyula és Szombati István vehetett át.

Olvasóink írták

  • 1. Nyugdíjas gazdász 2008. szeptember 06. 11:33
    „Szabó Lajos nyugdíjas agrármérnök vagyok Szekszárdról. Szeretettel köszöntöm a most kezdő leendő kollegáimat. Mi 45 évvel ezelőtt ezekben a napokban kezdtük meg tanulmányainlat ezekben a padokban. Szeretettel gondolok a most gyémánt oklevelet kapott Dr. Milinkó István professzor Urra, aki minden előadását úgy kezdte, hogy : " mélyen tisztelt hallgatóim..." , holott akkor mi még csak 2o - 22 éves "gyerekek" voltunk, Ő pedig Európa.hirű tudós volt már akkor. Sok egészséget kívánok neki és a mostani elsőéveseknek!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl az első fordulón az ivóvízpályázat

Jánossomorja–Várbalog - Közel tíz éve derült ki: Jánossomorja a veszélyeztetett ivóvízbázisok… Tovább olvasom