Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Jubileumi programok és ajándék szignál

Mosonmagyaróvár 650 éves. Az évforduló és az uniós csatlakozás előtt változatos rendezvényekkel tiszteleg a város. A legfontosabb eseményeket a napokban ismertették a sajtó képviselőivel.
A tájékoztatón csendült fel először a rendezvénysorozat hivatalos szignálja. A rövid dallam a helyi Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárainak felajánlása. A dallamötlet Hernádi Sándortól származik, a hangszerelés Lakatos Tamás és Futó Gábor nevéhez fűződik.

A Városi Rendezvényiroda kiemelt programként tartja számon az uniós csatlakozásnak emléket állító Európa-kő köztéri szobor avatását április 30-án, amikor a Karolina Kórház parkjában (Régi vámház tér) Nagy Benedek móri szobrászművész alkotását leplezik le. A rendezvényre meghívást kapott Szentiványi István, az Európai Integrációs Bizottság elnöke és Hiller István kulturális miniszter.

Előtte lovas kocsis díszfelvonulás indul az avatóünnepség helyszínére Mosonból, a Fehér Ló Közösségi Ház udvaráról a városládával. A menetet több ponton műsorral és a városládába szánt ajándékokkal fogadják a városlakók és a városrészek egyesületei. E napon a testvérvárosok képviselői fát ültetnek az Európa ligetben. Este nyárköszöntő rendezvény kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Az eseményhez előprogramok is kapcsolódnak: április 28-án 650 kilométeres ergométeres evezősverseny várja az érdeklődőket, akik április 29-én és 30-án a Bor- és Sajtfesztiválra is ellátogatnak.
A kiemelt program május elsején folytatódik, amikor maskarás felvonulás, legóbemutató és -verseny, flamencotáncshow, valamint nosztalgiadiszkó várja a szórakozni vágyókat.

Május 2-án az egyik legígéretesebb programnak az óránként induló buszos városnézés mutatkozik, amelyen a város polgármestere és két alpolgármestere kalauzolja az érdeklődőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citromdíjat kap a legtöbbet ártó

A város, illetve a környezet ellen legtöbbet tevők részére alapított díjat a közelmúltban a… Tovább olvasom