Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Jubileumi becsengetés az Ipartelepen

Ötven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit az ipartelepi iskola, amelynek jubileumi ünnepélyes tanévnyitóját tartották most. Az évfordulóra kiadvánnyal is készült a fél évszázados intézmény.

A valaha 7. Számú Általános Iskolának nevezett intézmény ma a Fekete István Általános Iskolához tartozik, annak tagintézménye.

Az ünnepélyes tanévnyitón Mandl Andrásné igazgató idézte fel az elmúlt ötven évet, megemlítve, hogy az iskola mindig egy kicsit a város „szélén" volt, nem volt mellette múzeum, messze volt a történelmi belváros, de a szép környezet, a nyugalom sok mindent pótolt. Elmondása szerint az itt végzettek megállták a helyüket az életben, sokan közülük híres tudósok, tanárok lettek. Mandl Andrásné kitért arra is, hogy a kilencvenes évek végén a bezárás réme fenyegette az intézményt, majdnem felülírta a fiskális szemlélet a szakmait, de szerencsére ez az időszak elmúlt, s az épületet nyáron sikerült „kicsinosítani" is.

Az ipartelepi iskola ünnepélyes tanévnyitóján felidézték az intézmény fél évszázados történelmét.
Az ipartelepi iskola ünnepélyes tanévnyitóján felidézték az intézmény fél évszázados történelmét.


Az iskola negyedikesei műsorral köszöntötték az évnyitó közönségét, s a nagyobbak tűzték fel a kis elsősök mellére az intézmény jelvényét. Nagy István polgármester köszöntőjében biztosította a jelenlévőket, hogy a városnak minden intézménye fontos, s az ötven év tiszteletet parancsol.
Az évfordulóra Gyökerek és szárnyak címmel kiadvány jelent meg, amely felöleli az elmúlt öt évtized történéseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigetköz–Csallóköz kenumaraton tizedszer

Tizedszer szervezik meg a Szigetköz–Csallóköz kenumaratont több mint 42 kilométer hosszon,… Tovább olvasom