Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Jubiláló piaristák

Számos jeles eseményt szervez a jubileumi tanév során a fennállása 275. évfordulója megünneplésére a mosonmagyaróvári piarista iskola.
Az intézmény nyolc évfolyamos általános iskolából és négy évfolyamos gimnáziumból áll. A diákság létszáma jóval meghaladja az ötszázat. „Az utóbbi években lényegesen nőtt az érdeklődés az iskola iránt, ezért több évfolyamon három osztályt kellett indítanunk" – mondja Vereb Zsolt igazgató.
A folyamatos fejlesztésekről szólva az igazgató kiemelte a jelenleg zajló korszerű konditerem kialakítását. Mint mondta: reményeik szerint egy uniós pályázat segítségével néhány éven belül nagyszabású korszerűsítés válik lehetővé. Ennek láthatatlan előkészületei már folynak.

Vereb Zsolt hangsúlyozta: a gimnáziumi képzés tavaly óta sokat változott. A korábbi általános képzést négy tagozat váltotta fel, melyben a fő tantárgyakat emelt óraszámban, magasabb követelményi szinten tanítják. Két nyelvi tagozat várja az érdeklődő nyolcadikosokat angol, illetve német nyelvből. A két reál tagozat közül az egyik
a matematika–természettudomány, a másik a matematika–informatika irányt kínálja fel.

A fennállása 275. évfordulója alkalmából számos jeles eseménnyel készül a piarista iskola a mostani tanévben. Ezek közül az egyik a rendalapító Kalazanci Szent József november végi diákünnepe, latin szóval patrocínium. „Szándékunkban áll egy emlékkönyv megjelentetése. A diákok számára pedig az egyik legemlékezetesebb program a tanév végi gyereknap lesz. De ennek tartalma egyelőre maradjon titok" – fogalmazott Vereb Zsolt.


Nyílt napNyílt napot szervez a piarista iskola gimnáziumi tagozata a leendő gimnazisták részére holnap. Az eseményen betekintést nyerhetnek az érdeklődők az iskola megújult tagozatainak munkájába is, valamint tájékoztatást hallhatnak a következő tanév megváltozott felvételi rendszeréről. A program reggel 8 órakor kezdődik az igazgatói tájékoztatóval, majd az iskola körbejárására, tanítási órák látogatására lesz lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tinibajok ellen jóga

A Fehér Ló Tinijóga-foglalkozása megtanítja a fiatalokat a stressz oldására. Csütörtökönként délután… Tovább olvasom