Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Jubiláló lionok

Mosonmagyaróvár - Fennállása tizenötödik évfordulóját ünnepli idén a mosonmagyaróvári Lions Klub. A szervezet jubileumi bál szervezésével készül november 17-én.
A mosonmagyaróvár Lions Klub 1992-ben húsz taggal alakult, jelenleg harmincketten vannak. A szervezetet tizenöt évvel ezelőtt a Lions Club Neusiedl am See patronálásával alapították meg, fő célkitűzésként pedig a nehéz sorsú gyerekek segítését határozták el. A segítség anyagi forrásait elsősorban rendezvényeik bevételeiből teremtik elő.

A szükséges források előteremtéséhez létrehoztak továbbá két alapítványt is. Az 1993 alakult Szolgálunk Alapítvány és az 1998-ban létrehozott We Serve Alapítvány számlájára az elmúlt években sokan fizettek be támogatást, amivel aztán a klub a rászorulókat segítette. Az adományok mértéke évről évre változik, ám a szervezetnek minden esztendőben több millió forintot sikerül szétosztania. 2004-ben 2,356 millió, 2055-ben 2,1 millió, az elmúlt évben 3,69 millió, míg idén ez idáig összesen 1,25 millió támogatást nyújtott a mosonmagyaróvári klub – tájékoztatott Dusek Miklós, aki 15 éve a klub kincstárnoka.

Horváthné Vida Etelka soros elnök a szervezet működéséről elmondta: a klub 2000 óta nagymértékben támogatja a gyermekétkeztetést is. Többnyire az iskolák által javasolt rászoruló családokat támogatják így.
Jelenleg hat gyermek folyamatos étkeztetését finanszírozzák.
A szervezet nagy hangsúlyt fektet az év végi, karácsony előtti adományozásra. Tavaly például huszonkét családot segítettek egyenként 15 ezer forint értékű élelmiszercsomaggal. A klub nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekek felkarolására és segítésére is. Az elmúlt évben húsz ilyen gyermeket ajándékoztak meg.

A mosonmagyaróvári klub jó kapcsolatot ápol az osztrák szervezettel, akiktől folyamatos támogatást kapnak. Így például a minden évben megrendezett szemüvegkeret-akció is a segítségükkel valósul meg. A kórházi munkaköpenyek adományozásában is az osztrákok segítenek. Támogatásukkal tudtak a mosonmagyaróvári kórháznak 960, a győri intézménynek pedig 1400 munkaköpenyt adományozni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kártérítést hiányolják

Kisbodak - Kisbodak a Duna-elterelés következményeként hiányolja a kártérítést, tanösvényt… Tovább olvasom