Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Jubilálnak a MAK tagjai

Az idén tízéves a Mosonmagyaróvári Alkotók Közössége (MAK). Ez alkalomból jubileumi kiállítás nyílt a Flesch Károly Kulturális Központban.
MAK: Az alapítók
1992-ben az azóta elhunyt Felsmann Tibor iparművész alapította meg helyi alkotótársaival – Karczagi Endre festőművész, Matusz Péter grafikus, Varga György képzőművész és Végh Béla fotográfus – a MAK-ot. Hét éve Böröndi Lajos költőt is hívták tagjaik közé, hogy közösen éltessék, gazdagítsák a város vizuális kultúráját. A lassan gyarapodó közösség nehezen fogad be új tagokat, hiszen a minőség mellett alapvető kritérium, hogy mindegyikük elfogadja a másikat. Ezzel együtt 1998 tavaszán új taggal bővült a közösség Kátai Zoltán énekmondó személyében.
A csoport évente megrendezi az őszi tárlatot, megszervezi az ifjúsági képzőművészeti tábort Dunaszigeten és képzőművészeti tanfolyamot is indított Karczagi Endre és Varga György vezetésével. A MAK állított már ki a szlovákiai Szencen, Győrben, Ravazdon és Budapesten is.
A Mosonmagyaróvári Alkotók Közössége és barátai tízéves jubileumi kiállítása november végéig látogatható a Flesch Károly Kulturális Központban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt hét Nepálban

Harsányi Levente, a mosonmagyaróvári Rotary Club elnöke a közelmúltban tért vissza Nepálból, ahol öt… Tovább olvasom