Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Jövőre is marad az idei kosztpénz

Nem drágul jövőre a bölcsődei, óvodai és iskolai étkezés a mosonmagyaróvári intézményekben.
Az önkormányzat évente felülvizsgálja a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban alkalmazandó élelmezési térítési díjakat. A főzőkonyhát üzemeltető intézmények, valamint az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet (IMGSZ) vezetője a várható infláció, az ismert beszerzési lehetőségek, kiadások figyelembevételével idén is felülvizsgálták a térítési díjakat.

Mindezek alapján nem javasolják az önkormányzatnak a díj emelését. Várhatóan a jelenlegi árak mellett is biztosítani tudják a megfelelő színvonalú ellátást. Ez azért vált lehetővé, mert az IMGSZ idén szeptembertől átszervezte az öt főzőkonyha működtetését. Az iskolákban működő konyhák csak iskolásokra, az óvodai konyhák pedig kizárólag óvodásokra főznek. Ezzel az egységesítéssel jobban szervezhető az étkeztetés.

Nem drágul az étkezés jövőre a városi intézményekben, így a bölcsődékben sem.
Nem drágul az étkezés jövőre a városi intézményekben, így a bölcsődékben sem.

Az átszervezést követően az Ujhelyi-iskola konyhája az Éltes és a Haller alsó tagozata diákjait látja el. A Móra-iskola konyhájában a Bolyai alsó tagozatának főznek. Az Őzikés Óvoda konyhája a Kékcinke és a majoroki óvoda étkeztetését biztosítja, míg az Ostermayer Óvoda konyhája ellátja a Bóbita, a Vackor és a Lurkóvár Óvodákat. Az Egyesített Bölcsődék konyhájában csak a bölcsődéseknek főznek.

A három intézményegység – Éltes, Haller alsó és Bolyai alsó – visszavétele a saját ellátás keretei közé megnövelte a konyhák kihasználtságát, gazdaságosabbá tette a működtetést. Így az Ujhelyi és a Móra konyhájának kapacitását és kihasználtságát 800–800 adagosra emelték. Ehhez a feltételeket új konyhai gépek beszerzésével biztosították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gála a mentők javára

Pénteken délután 5 órától a Fehér Ló Közösségi Házban szerveznek gálaestet városi háziorvosi ügyelet… Tovább olvasom