Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Jövőre fejeződik be a rekonstrukció

A terveknek megfelelően folyik a mosonmagyaróvári Karolina Kórház második ütemű rekonstrukciója.
Legutóbbi ülésén tárgyalta Mosonmagyaróvár önkormányzata a Karolina Kórház rekonstrukciójának jelen állását, illetve további ütemezését. A beszámolóból kiderül: az önkormányzat tavaly összesen 785,7 millió forintos címzett támogatást kapott – hároméves bontásban – a rekonstrukció folytatására, amihez 171,8 milliós önrészt kell biztosítani.
A második ütemű felújítás a főépület teljes épületgépészeti rekonstrukcióját, a központi műtőblokk átépítését, az épületben lévő osztályok felújítását, összekötő folyosó építését és a szükséges orvosi gép-műszer beszerzéseket tartalmazza. Szerepel még a földszinti diagnosztikai helyiségek korszerűsítése és az alagsori kiegészítő, műszaki, öltöző- és raktárblokk megújítása.

Az elmúlt év júliusában kezdődtek a kivitelezési munkák, a teljes befejezés határideje pedig jövő év márciusa. Az elvégzendő munkák rövidebb határidőt is lehetővé tettek volna, azonban a források csak ilyen ütemben állnak rendelkezésre.

A kiviteli munkák során az első szakaszban az elmúlt év decemberében elkészültek az új műtők, amelyekben januárban már megkezdődött az orvosi munka. Az önkormányzat ez idáig 401,2 millió forintot fizetett ki tervezési, lebonyolítási, építési és orvostechnológiai munkákra. Ebben az évben a szerződés szerint orvosi gép-műszer vásárlásra és a főépület építési munkáira tudnak számlát befogadni. A jövő évben a főépület befejezését, az összekötő folyosó építési költségeit és az orvosi műszereket fizetik ki. A kiviteli munkákat nehezíti, hogy a felújítás alatt álló területeken a Kórház működését nem lehetett leállítani. A munkaterületet szakaszonként tudták biztosítani.

A korábbi években a rekonstrukcióval párhuzamosan az egyéb felújítási munkákra külön előirányzat biztosított fedezetet. A város idei költségvetése erre nem adott lehetőséget, így várhatóan a rekonstrukcióban nem szereplő kiadásokra – mint például az energiatöbblet finanszírozására – a tervezett önkormányzati tartalékból kell forrást biztosítani.

A rekonstrukcióval egy időben zajlik a Kórházi struktúra átalakítása. Megtalálták azokat a megoldásokat, amelyek a beruházást nem befolyásolják, olyan munkálatok nem történtek, amelyek ellentétesek lennének a szerkezetváltással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejárósokra segítség kellene

A kistérség segítségét szeretném kérni a mosonmagyaróvári bölcsődék ügyében” – mondta Nagy István alpolgármester a napokban a kistérségi tanácsülésen. A városban százötven férőhelyes a bölcsődei ellátás, mely rendkívül költséges alapintézmény. Az elmúlt években ráadásul nőtt a szolgáltatást igénybe vevő családok száma. Tovább olvasom