Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Jövőre épülhet kerékpárút

Halásziban az önkormányzat teljesítette terveit, a költségvetésben megőrizték az egyensúlyt. Egy kiemelt pályázatnak köszönhetően jövőre kiépülhet a falu belső kerékpárútja.
Parkoló az óvodánál: Kényelmesebbé vált a közlekedés, rendezettebbé az udvar
Halászi idén tizenegy pályázatot nyújtott be. Ebből öt sikerrel célba ért, kettő még elbírálás alatt áll. Nyertek a falunap megrendezésére négyszázezer, közterület-szépítésre másfél millió forintot. A közművelődés fejlesztésére kapott összegből a közösségi rendezvények technikai hátterét adó eszköztárukat egészítették ki. A legnagyobb siker számukra a belterületi kerékpárút kiépítését célzó közel 62 millió forintos pályázati támogatás megszerzése, amihez 20 százalékos önrészt kell biztosítania a településnek.

Még két lehetőség

Majthényi Tamás polgármester elmondta: mivel a munkálatokhoz már a tervek készen állnak, jó esélye van a községnek arra, hogy a megfelelő bonyolító cég megtalálása után, közbeszerzési eljárást követően jövőre kiépüljön a Győrtől Mosonmagyaróvárig tartó, szigetközi kerékpárút hiányzó része. A bitumencsík sajnos még így sem lesz teljes, a kerekesek Halászi és Darnózseli között továbbra is az autóútra kényszerülnek. Két pályázathoz fűznek még reményt, az egyik a sportöltöző felújítását, a másik a tornaterem tetőszerkezetének korszerűsítését célozza.

Járdák, ravatalozó

Az elmúlt fél évben aszfaltburkolattal látták el a Petőfi utca 335 méteres szakaszát közel ötmillió forintos költséggel. Járda épült a faluban több helyen lakossági összefogással. Az alapanyagot az önkormányzat biztosította. Parkolót alakítottak ki az óvodánál és elkezdődött a ravatalozó felújítása is. Itt idén egy vízzáró réteget építettek a falakba, a munkát jövőre folytatják. Az illegális hulladék elhelyezését próbálja csökkenteni az október 1-jétől bevezetett mezőőri szolgálatuk.
A település lakói számára a nagyszabású augusztusi falunap után a december 21-én este 6 órakor a kultúrházban tartandó karácsonyi hangverseny kínál újabb lehetőséget a kikapcsolódásra, találkozásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szigetköz a madárvonulás miatt is európai érték

Még tart azoknak a területeknek a kijelölése, amelyekkel az uniós csatlakozás után duplájára… Tovább olvasom