Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Jövőbe vetett hitüket ültették el a Föld napján

Hagyományteremtő és a jövőbe mutató szándékkal, több helyi vállalkozás összefogásával szervezett Föld-napi faültetést az önkormányzat.

A tegnapi akció ötletgazdája az SMR Hungary Bt. volt. Egy új park lehet a kezdeményezés végeredménye.

Jövőbe vetett hitüket példázzák ezzel a kezdeményezéssel és ezért kértek más helyi cégeket is, hogy csatlakozzanak – összegezte az akció lényegét Takács Ferenc, az SMR Hungary Bt. képviselője. Mint mondta: példát akarnak mutatni ezzel a városban élőknek. Hiszen fát csak az ültet, aki hisz a jövőben.

A kezdeményezéshez csatlakozott tíz helyi vállalkozás, képviselői – a Fekete-iskola diákjai segítségével – egy-egy csemetét ültettek el a Gorkij utca végén. Ezzel együtt egy emlékkövet is lelepleztek, aminek tábláján olvashatók a részt vevő cégek nevei. Így az SMR Hungary Bt., a Greiner Bio-One Hungary Kft., a Wittmann Robottechnikai Kft., a Kühne Zrt., a Rettig Hungary Kft., a Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft., az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt., a Junkerwerk Linder GmbH+CO KG, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., valamint az Éltex Kft.

Tíz helyi vállalkozás vezetője, képviselője ültetett fát a Gorkij utcai területen.
Tíz helyi vállalkozás vezetője, képviselője ültetett fát a Gorkij utcai területen.

Nagy István polgármester elismerését fejezte ki a kezdeményező és az akcióhoz csatlakozó cégeknek. Mint mondta: jó üzenet ez mindenki számára. Bízik abban, hogy ezzel egy folyamatot indítottak el és az elképzelés szerint évente megismétlik, újabb vállalkozásokat is bevonva. Így végül egy új park alakulhat ki a város e szegletében.

Minden hasonló akcióban részt vesznek, így örömmel álltak e kezdeményezés mellé is – mondja Pingiczer János, a Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft. képviselője, aki szerint fontosak az ilyen társadalmi szerepvállalások. A cég a jövőben is folytatni kívánja ezt a tevékenységét. Hasonlóan vélekedik Guntram Thurnher, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt., illetve a Junkerwerk Linder GmbH+CO KG fióktelepének cégvezetője is. Elmondta: gyakorta vesznek részt ilyen kezdeményezésekben, így egyértelmű volt számukra, hogy erre is igent mondanak. A cégvezető szerint azért is fontosak az ilyen akciók, mert ezzel is erősödik a vállalat és a város közti kapcsolat. Kiváló kezdeményezésnek tartja a közös faültetést Süli Csaba, a Kühne Zrt. vezérigazgatója, ezért is csatlakoztak az akcióhoz. Hozzátette: aki fát ültet, hosszú távon gondolkodik, mint ahogy a cégük is. Ők is bíznak abban, hogy sokáig működhetnek még a városban.

Cégük elkötelezett a környezetvédelem iránt, ezért is örömmel csatlakoztak a faültetéshez – mondja Balogh László, a Greiner Bio-One Hungary Kft. ügyvezetője. Igyekeznek olyan technológiákkal dolgozni, amelyekkel óvják a környezetet. Ezt a szemléletet jól példázza a mostani akció, amihez hasonlókban a jövőben is szívesen részt vállalnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az oltás a megoldás májgyulladás ellen

Fertőző májgyulladás ellen oltatják be a mosonmagyaróvári hajléktalanszálló lakóit. Az érintettek az… Tovább olvasom