Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Jövő héten ürítik a barna kukákat

Jövő hétfőtől újra indul a barna kukás zöldhulladék-gyűjtés a városban. A hónap végéig pedig a Barátság utcai hulladékudvaron ingyenesen lehet lerakni a házaknál keletkezett zöldhulladékot.
Az elmúlt év őszén indult Mosonmagyaróváron a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtés új formája. A barna kukás szállítás a korábbi zsákos gyűjtést váltotta fel. A téli szünetet követően jövő hét hétfőtől újra indul a zöldhulladék begyűjtése a városban.

A szolgáltató arra hívja fel a figyelmet, hogy a szállító járművek egy utcában csak egyszer haladnak el. Ezért fontos, hogy a lakók a meghirdetett gyűjtés első napja előtti nap este helyezzék ki a hulladéktárolót az utcára. Kizárólag a barna, hatvanliteres kukában, illetve az erre a célra rendszeresített barna gyűjtőzsákban kirakott zöldhulladékot viszik el.

Akinek még nincs, a Rekultív Barátság utcai telephelyén átveheti a barna kukáját.
Akinek még nincs, a Rekultív Barátság utcai telephelyén átveheti a barna kukáját.

Azok, akik még nem igényeltek hatvanliteres barna kukát, és nincs szemétdíjtartozásuk, díjmentesen megtehetik ezt a Rekultív Barátság utcai telephelyén.

A házhoz menő gyűjtésen túl ismét lehetőség lesz március 14-től 31-ig a Barátság utcai hulladékudvar mellett zöldhulladékok ingyenes átadására. A közterületen elhelyezett konténerbe áttetsző zsákban lehet lerakni az ingatlanok körül keletkezett zöldet, gallyakat. A gyűjtőponton hétköznaponként délután 1 és 5 óra között, míg szombatonként reggel 8-tól délután 3-ig lehet lerakni a zsákokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult motormatuzsálem

Egy több mint kilencvenéves Kühne-benzinmotor lett a győztese a nagy múltú gépgyár által indított… Tovább olvasom