Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Jövő héten lesz az első irtás

Mosonmagyaróváron, a Mosoni-sík településein várhatóan jövő héten permetezik először a szúnyogokat. A szigetközi települések közül többen inkább megvárják a tavalyihoz hasonló állami támogatást.

Mosonmagyaróvár csütörtökön délelőtt arról döntött, hogy nem várja meg a Magyar Turizmus Zrt. támogatását, hanem mielőbb, várhatóan a jövő hét második felében elkezdi a szúnyogok elleni permetezést – erről tájékoztatott érdeklődésünkre Botos Gábor kistérségi koordinátor. Hozzátette, egyre többen szeretnének a fenti időszakban gyéríteni, így a Győri kistérség nem szigetközi községei, a kunszigetiek és a Mosoni-sík települései is. Utóbbiak Török Sándor mosonszolnoki polgármester összefogásával, koordinálásával.

Botos Gábor elmondta továbbá, hogy a szigetköziek várhatóan 3,5 millió forint állami támogatást kaphatnak idén. Erről azonban még csak írásbeli tájékoztatást küldtek, szerződést még nem kötöttek. Így valószínű, hogy az első gyérítésnél még ezt az ötvenszázalékos segítséget nem tudják felhasználni, hanem saját forrásból kell a munkálatokat megrendelniük.

– Az infláció mértékének megfelelően emelkedett a légi irtás ára, 1200 forint és az áfája hektáronként. Idén minden település külön szerződik a permetezést végző céggel, mi csak az árajánlatok bekérésében segítettük őket – mondta el Botos Gábor. Hozzátette: nem emlékszik arra, hogy valaha is ilyen korán támadtak volna a vérszívók. Ezúttal kedvezett nekik a sok pangó víz, majd a hirtelen jött felmelegedés. Viszont 2010-ben hasonló invázióval kellett megküzdenünk. Abban az évben több település is három permetezést rendelt meg. És hogy idén hány lehet?

– A települések anyagi helyzetét ismerve idén két irtás a realitás – zárta szavait Botos Gábor.

Olvasóink írták

 • 8. menyus76 2013. május 12. 10:18
  „Sajnos csak elhintették hogy írtás lesz!! mert erre biztosan nem volt!!”
 • 7. embertelen 2013. május 08. 15:37
  „Már alig várom!”
 • 6. RickCartman 2013. május 07. 13:58
  „3. jó is, ha elkerüli, elég, ha felette repül el :-)”
 • 5. nagyjancsi 2013. május 06. 10:36
  „Csak nehogy megint vízzel permetezzenek..”
 • 4. abszurdisztán 2013. május 06. 04:52
  „Megvédhetne a Selmecici a szúnyogoktól. A többi védelmet azonban nem kérem....”
 • 3. pancser 2013. május 04. 22:27
  „Helyes, de a két hozzászóló házát, telkét kerülje el a repülőgép!”
 • 2. RickCartman 2013. május 03. 23:21
  „addig jó, amíg eszükbe nem jut a "fijúknak", hogy a szúnyogok után is kell járulékot fizetni, telkenként kell bejelentenie a lakosságnak, hány szúnyogjuk van, a városiak pedig átalányt fognak fizetni - aztán kósa elmondja, hogy mindezt az IMF miatt kell, de lázár máris nyilatkozik, hogy a kormány10%-al csökkenti azonnal a szúnyogok utáni áfát, és örül a nép, csuda boldog lesz mindenki, és aláírják a narancsos íveket, lesz aki többször is...
  mondom, addig jó, amíg eszükbe nem jut...”
 • 1. BJ.MÓVÁR 2013. május 03. 20:13
  „Az lenne a legnagyobb segítség,és a legésszerűbb is,ha nem kellene ÁFÁT fizetni a szúnyogirtás után!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százhúszezer darabos a múzeumi készlet

Az állandó kiállításokon bemutatott néhány száz műtárgy mellett több ezer darabot őriznek a Hansági Múzeum raktáraiban. Tovább olvasom