Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Jövő év végére elkészülhet az egészségház Halászin

A napokban írta alá Halászi önkormányzata a támogatási szerződést egy új egészségház megépítésére. A nyolcvanmillió forintos beruházáshoz – amely reményeik szerint jövő év végére épülhetne meg – ötvenmilliót nyertek.


Nemrég számoltunk be a halászi önkormányzat azon tervéről, hogy a Kossuth Lajos utca egyik üres telkére egy egészségházat emelnének. A Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében projektjükre támogatás nyertek. A támogatási szerződést a napokban írták alá.

A beruházást követően a felszabaduló épületeket a falu közösségi és önkormányzati célokra szeretné hasznosítani.
A támogatás mértéke közel ötvenmillió forint, az építés tervezett költsége pedig nyolcvanmillió forint. Jelenleg a kiviteli tervek elkészítése folyik. Sikeres közbeszerzés esetén decemberben már szerződhetnek a kivitelezésre a nyertes ajánlattevővel. A tervek szerint jövő decemberre kell elkészülnie az egészségháznak, amelyben helyet kap háziorvosi rendelő, fogorvosi rendelő, védőnő, egészségügyi foglalkoztató, gyermekjóléti szolgálat és gyógyszertár. A tetőtér a későbbiekben beépíthető, egy száz négyzetméteres előadótermet vizesblokkal együtt és szükség esetén egy lakást lehet itt kialakítani.

A szigetközi település egészségügyi ingatlanjai öregek, korszerűtlenek. A védőnői szolgálat és a fogorvosi rendelő kivételével valamennyi külön épületben működik. A beruházást követően felszabaduló épületeket a falu közösségi és önkormányzati célokra hasznosítaná.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyémántlakodalom Mosonmagyaróváron

Lovas hintóval érkezett a mosonmagyaróvári Szent Gotthárd-plébániatemplom elé szombat délelőtt… Tovább olvasom