Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Jóval több a segélykérő

Lakásfenntartási támogatásban a Lajta-parti városban jelenleg körülbelül háromszázan részesülnek, az utóbbi időben 10–15 százalékkal nőtt meg az igénylők száma.
Világhyné Bozi Katalin gyámügyi vezető főtanácsos, az igazgatási osztály helyettes vezetője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a kormányzati megszorító intézkedések miatt számítanak arra, hogy lényegesen megszaporodnak a segélykérések, ezzel a szociális ágazatnak keményen számolnia kell.

Már most jelzik a nyugdíjasok gondjaik növekedését, beviszik a hivatalba megmutatni a számláikat. A támogatáskérés leginkább az idős korosztályt érinti, hiszen ők nem tudnak pluszmunkákat vállalni, és sokaknak nincs tartaléka, amit folyamatosan felélhetnének. A lakásfenntartási támogatás átlaga 7000 forint.

Gázártámogatást 300 jogosult kapott Mosonmagyaróváron, ezek összegei nem ismertek, mert azt a szolgáltató határozza meg. Távhőtámogatás már tavaly is volt, a korábbi igénylőkkel és a 170 új kérelmezővel együtt idén összesen 400-an kapták meg ezt a segítségi formát, ami a téli hónapokban 2000, a nyáriakban 1000 forint hozzájárulást jelent. Ami sokaknak jogos sérelmet jelenthet, hogy a gázártámogatásból kimaradtak a nyugdíjasok.

Átmeneti segélyt – ami jövedelemhez és szigorú törvényi szabályozásokhoz kötött – évente legfeljebb háromszor lehet igényelni, ennek az összege 6–12 ezer forint között van. A rendkívüli gyermekvédelmi támogatás összege is ennyi, a felhasználása nem kötött. A legtöbben a gyerekeknek téli ruhát vesznek belőle vagy a fűtésre költik. Ez utóbbi két segélyforma igénylése a beiskolázás, a nagyobb ünnepek és a fűtésszezon előtt 30–40 százalékkal is megugrik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletek a kisvasúttól a krumplifesztiválig

Október végén lejárt a Kisalföld és a Mosoni-Duna Táj Társulás által felkarolt és elindított „Szigetközösen” pályázat beadási határideje, mely térségfejlesztési ötletek megfogalmazására buzdította olvasóinkat. Burgonyafesztiváltól a kisvasútig, ökoturizmustól a „biopizzáig” rengeteg elképzelés érkezett: most ezek feldolgozása tart. Tovább olvasom