Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

Joule-beolvadás: Olcsóbb lehet a távfűtés

Mosonmagyaróvár - Akár már a jövő évben csökkenhet a távhőszolgáltatás alapdíja, miután a Joule Kft.-t a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-be olvasztották. Az egyesítéssel kiküszöbölték a két cég közti párhuzamos szolgáltatásokat és racionalizálták a munkaerőt.
Ne lepődjenek meg a távfűtéses lakásban élők, amikor a következő havi számlájukat kézhez kapva azon már nem a Joule Kft. szerepel kibocsátóként. A cég ugyanis egy testületi döntés értelmében beleolvadt a Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft.-be. Amint arról lapunkban korábban már többször beszámoltunk, a város képviselő-testülete még tavasszal határozott úgy, hogy a gazdaságosság érdekében a Joule Kft.-t a VÜF-be olvasztja, ami aztán önálló üzemegységként működik tovább. Az átalakulásról szóló cégbírósági bejegyzés a közelmúltban megtörtént, így mostantól már hivatalosan is egy társaságként működik tovább a két kft.

Kosár Tibor ügyvezető a Kisalföldnek elmondta: a távhőszolgáltató a VÜF üzemegységeként működik tovább. Az összevonás lényege a költségtakarékosság, a munkaerő racionalizálása. A tervek szerint a cégvezetés központi irodáját áthelyezik a Joule korábbi székhelyére, a Szent István király úti egykori Sattler-villába, míg a jelenlegi épületből a fizikai dolgozókat koordinálják majd. Az összeolvadás eredményeként a VÜF internetes portálját is megújítják, kibővül egyebek mellett a távhőszolgáltatásra vonatkozó adatokkal, információkkal. A különféle panaszbejelentéseiket az ügyfelek már az interneten keresztül is megtehetik majd, nem szükséges ehhez az ügyfélszolgálati irodába elmenniük. Emellett az új weboldalon teret kapnak a lakossági visszajelzések és építő kritikák is.

Az összevonás legfontosabb gazdasági célja, hogy ezzel
megszüntethetők a két szervezet közötti párhuzamosságok – könyvelés, számlázás, jogi és egyéb megbízások.

Emellett munkaerő-racionalizálást is végrehajtanak olyan pluszfeladatok vállalásával, amivel munkát tudnak biztosítani a teljes állománynak és többletbevételeket szerezhetnek a cégnek. Így a korábbi Joule Kft. karbantartó-állománya jobban kihasználható. Ez a folyamat egyébként már hónapokkal ezelőtt megindult, amikor az idei távhővezeték-felújítások külső munkáinak elvégzésével a Joule a VÜF Kft.-t bízta meg.
A számítások szerint a két cég összeolvasztásának eredményeként csökkenteni tudják a távhő alapdíját akár már a következő évben. Az átalakítás legfőbb célja volt olcsóbbá és egyben kényelmesebbé tenni a távfűtést, szeretnék továbbá elérni, hogy előnyei miatt a jövőben minél többen csatlakozzanak a rendszerhez.

Olvasóink írták

  • 1. ShiKhar 2008. szeptember 01. 09:59
    „Én úgy tudom, hogy a távhődíjat önkormányzati rendelet szabályozza.
    most volt gázáremelés, nem hinném hogy csökkenne a díj...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A család nem hiszi, hogy csak a motoros hibázott

Mosonmagyaróvár - A hozzátartozók nem értik, miként zárhatta le a rendőrség úgy a vizsgálatot, hogy… Tovább olvasom