Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Jótékonysági parti a mentőkért

A Szent Kristóf Mentőalapítvány szeptember 20-án, idén harmadik alkalommal rendezi meg jótékonysági retropartiját. A korábbi években az alkalmanként körülbelül egymilliós bevételből mentőfelszereléseket vásároltak.
A Szent Kristóf Mentőalapítvány elsődleges célja a Mosonmagyaróvári járásban élők gyorsabb és szakszerűbb, magas szintű egészségügyi ellátása, illetve a mentők munkakörülményeinek javítása. Célkitűzéseikbe beletartozik még a mentőautók észlelhetőségének javítása, a munkakörülmények jobbá tétele, a híradás-technikai eszközök fejlesztése. Fontosnak tartják azt is, hogy a támogatásokból korszerű mentéstechnikai eszközöket szerezzenek be autóikba.
Ezen célok eléréséhez segíti hozzá az alapítványt immár harmadik éve jótékonysági partijuk.

„Az előző rendezvények bevétele alkalmanként körülbelül egymillió forint volt. Első évben a pénzből a vér oxigéntelítettségének gyors mérésére szolgáló eszközöket, úgynevezett pulzoximétereket, gerinchordágyat fejrögzítővel és rögzítőhevederekkel, speciális égési kötszereket, fülhőmérőket, végtagrögzítő vákuumkészletet, munkavédelmi sisakokat, gyermek- és csecsemőlélegeztető ballont vásároltunk.

A tavaly befolyt pénzből betegmegfigyelő monitort és korszerű mentőtáskákat is vettünk. Ezeket a felszereléseket a mosonmagyaróvári mentőállomásnak adományoztuk. Idén a befolyó összegből újabb betegmegfigyelő monitort és további korszerű mentéstechnikai felszereléseket szeretnénk vásárolni, ismét a mentőállomás javára" – tudatta Medvácz Péter, az alapítvány egyik alapító tagja.

A rendezvényt idén szeptember 20-án, pénteken szervezik meg a Flesch Károly Kulturális Központban. A lemezjátszók mögött a hajnalig tartó önfeledt szórakozásról a ’80-as és ’90-es évek legnagyobb slágereivel Bánlaki Zsolt „Papa", Bencsik Tibor „Bicsek", DJ Rotyi és DJ Csabee gondoskodik. Az est sztárvendége Csepregi Éva lesz. Belépőjegyek, illetve támogatójegyek a helyszínen 1500 forintért vásárolhatók, az elővételi lehetőség megoldása folyamatban van.

„Fontos bevételi forrás ez nekünk, így reményeink szerint idén a tavalyi létszámnál is több vendég érkezik. Említésre méltó továbbá, hogy az adó 1 százalékokat alapítványunk idén már fogadni tudta, ebből több mint félmillió forint támogatáshoz jutottunk. Ezt ezúton is szeretnénk megköszönni" – tette hozzá Medvácz Péter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tombstone Charlie előtt zenél

A Tombstone együttes szórakoztatja a közönséget a Szigetköz Ízei, Vármegye Borai Fesztiválon vasárnap este 6 órától. Tovább olvasom