Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Jótékony főzőcske műsorral

Újabb gasztronómiai programokkal folytatódott az idei Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál tegnap a művelődési központ mellett. Ezúttal egy népszerű televíziós sorozat szereplőivel főzhettek együtt az érdeklődők.
A tegnapi sztárfőzőcske rendkívül népszerűnek bizonyult, hiszen már kora délelőtt több százan voltak kíváncsiak Kertész Vili bácsira, a Berényi családra és a többiekre. Kakasherepörkölt ugyan ezúttal nem rotyogott a bográcsokban, ám a résztvevők kitettek magukért, hiszen a borsólevestől kezdve a körömpörköltön át a marhapörköltig többféle ételt is elkészítettek.

A sorozatban Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán háziasszonyokat megszégyenítő lelkesedéssel aprította a húst és a vöröshagymát. A képernyőn testvérét megszemélyesítő R. Kárpáti Péter filmbéli feleségével, Csomor Csillával együtt kevergette a pörköltet.
A sztárok „konyhaművészetét" szinte percenként megszakította egy-egy autogramkérő, illetve közös fotózás a rajongókkal. A program ezen részét láthatóan jobban élvezte a sorozat három tinilányát alakító Szabó Erika, Kiss Ramóna és Csifó Dorina. A lányok egy-egy szál cigaretta elszívása közben szívesen tettek eleget az aláírásvadász rajongók kéréseinek.

Az elkészült ételek végül jótékony célt szolgáltak, hiszen a Nők a Városért Egyesület adományokért cserébe mérte ki az éhes közönségnek.
Az ebéd utáni program szintén a sorozat szereplőivel folytatódott egy talkshow keretében, ahol a kíváncsi közönség tehette fel azokat a kérdéseit a színészeknek, amik miatt már régóta fúrta a kíváncsiság az oldalukat. A szereplők szinte minden kérdésre készségesen válaszoltak, ám a sorozat további epizódjait illetően nem árulhattak el semmit. És akiknek egész nap sem volt elég, azokat még az este folyamán is a szappanopera szereplői szórakoztatták egy vidám zenés műsorral.

A fesztivál mai programjain azonban már nem találkozhatunk egyetlen televíziósorozat-szereplővel sem, sőt, még csak főzni sem fog senki a résztvevőknek. Ezzel szemben a Magyar utca egész napra átalakul „Somorja" utcává, ugyanis a szlovákiai testvérváros mutatkozik be művészeti és öntevékeny csoportjaival. Este 7 órától pedig a Megasztár döntősei adnak koncertet a művelődési ház színháztermében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kakasherepörkölt és performance

A kultúra és a gasztronómia egyaránt főszerepet játszott az idei Mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál… Tovább olvasom