Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Jóhiszeműsége miatt eladósodott

Egy ásványrárói család lakásfelújításra fordított hitelügyében egy szolgáltató kft. segítségét kérte. Kölcsönt nem kaptak, s a befizetett háromszázezer forintjuk is elúszott.
Pálfi Sándorék kálváriája két évvel ezelőtt kezdődött. Mivel a harmadik ifjú jövevényt várta a család, ezért szerették volna lakásukat felújítani és megnagyobbítani. Kölcsönt azonban nem kaptak, így egy újsághirdetésre jelentkeztek. Az egyik kereskedelmi és szolgáltató kft. rendkívül segítőkész volt: azt mondták, ha kereseti igazolásukkal bebizonyítják, hogy havi ötvenegyezer forintot tudnak törleszteni, akkor semmi akadálya a szerződés megkötésének. Pálfiék hárommillió forintot szerettek volna felvenni, ám ehhez háromszázezret kellett letenni a cég asztalára, s csak ezután mondták meg a kölcsönt folyósító bank nevét.


– Pénzünkért cserébe mindössze egy nevet kaptunk, akit fel kellett keresnünk. Természetesen a kölcsönt nem kaptuk meg, s mivel a kft.-vel kötött szerződésünk tartalmazza, hogy a befizetett összeg nem jár vissza, ezért a háromszázezer forintunk is elúszott – mondta az asszony. – Kiszolgáltatott helyzetben vagyunk: férjem a családi pótlékokkal együtt 63 ezer forintot hoz haza, én a gyed alatt 18 ezret kapok.

A háromszázezer forint befizetése miatt többszörösen adósságokba vertük magunkat, felszólításokat kaptunk, s bármelyik pillanatban beállíthat a végrehajtó hozzánk. A telefonunkat is kikötötték, s csak futunk a pénzünk után. Éjjelente gombát szedni járok, hogy valahogy megélhessünk. Szégyenletes dolognak tartom, hogy a rászorultakat ennyire kihasználják: most nemhogy lakásfelújításra nem gondolhatok, inkább attól félek, hogy a házat is elviszik a fejünk fölül – panaszolja Pálfi Sándorné.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Töredékek a késő avar korból

A jánosi kavicsbányató környékére tervezett üdülőövezet kiépítését régészeti kutatás előzte meg. A… Tovább olvasom