Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Jogszerűen épül a lakópark a hivatal szerint

Egy társasház építése kapcsán a lakók azt állítják, jogtalanul módosították a rendezési tervet.

Egy mosonmagyaróvári társasház építése kapcsán a környékbeli lakók azt állítják, jogtalanul módosították a rendezési tervet. A városháza illetékesei szerint azonban csupán szabályozási korrekció történt, amihez nem szükséges lakossági fórumot összehívni. Egy Petőfi utcai lakos kereste meg szerkesztőségünket, aki szerint jogtalanul építettek az utca végébe egy huszonnégy lakásos társasházat az úgynevezett Mediterrán-lakóparkban.

„Magasabb érdekek"

A neve elhallgatását kérő férfi állítása szerint hiába fordult a városháza illetékeseihez, mindenhol elutasításra talált. A panaszos levelében többek közt leírta: „Az utca lakóival örömmel vettünk részt évekkel ezelőtt a város rendezési tervét megvitató lakossági fórumokon.

A rendezési terv elkészülte után megnyugodva tapasztaltuk, hogy az utcánk végén lévő telek helyére legfeljebb nyolc lakásból álló lakóházat lehet építeni. Azután jött a hideg zuhany. Tavaly a telket eladták. A város építészeti irodáján kiderült, hogy nem nyolc, hanem huszonnégy lakás megépítésére ad lehetőséget a nagy hirtelen módosított rendezési terv. Ezzel persze vége a családi házas-sorházas beépítés adta hangulatnak, mintegy »nyomornegyeddé« változtatva a környéket. Minden környékbeli nagyon fel volt háborodva. Kérdeztük, hogyan lehetséges ez lakossági fórum megtartása nélkül, majd azt a választ kaptuk, hogy ne nagyon avatkozzunk bele, mert magasabb érdekeket sértünk. . . "

„A hivatal elfogult"

„Többen próbáltunk utánakérdezni, mit is lehetne ebben a helyzetben csinálni. Szomszédaim közül van, akit felhívtak és közölték vele, hogy ne számítson az éppen megpályázott önkormányzati állásra, ha hepciáskodik. Másik szomszédom az önkormányzatnál dolgozik. Egyszóval igazából nem tudom, mit tegyünk. Úgy érzem, hogy a mosonmagyaróvári hivatal ebben az ügyben teljesen elfogult. Objektív döntéseket nem tud hozni. Ügyvédeink véleménye szerint a rendezési tervet lakossági fórumon való megvitatása nélkül teljesen jogszerűtlenül változtatták meg" – áll a levélben.

Nem emelt szót

Dr. Lascsikné dr. Bozi Sarolta jegyző lapunk érdeklődésére cáfolta a férfi állításait. Amint azt elmondta: a rendezési terv módosítása ellen a közigazgatási hivatal nem tett törvényességi észrevételt, így arról teljesen jogszerűen döntött a képviselő-testület. Molnár Csaba városi főépítész az esettel kapcsolatban a képviselő-testület előtt elmondta: a rendezési terv módosításakor szükséges lakossági fórumot összehívni. Ez esetben csupán egy szabályozási elem korrekció-ja történt. Az erről szóló határozatot a polgármesteri hivatalban kell kifüggeszteni, s ez meg is történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biomassza és termálenergia

Máriakálnok fűtési energiájának 50 százalékát biogáz előállításával lehetne biztosítani. A tervezett Máriafürdő termálvizét hőszivattyúkkal visszahűtve az intézményi fűtés 80 százaléka megoldott lehetne – hangzott el a megújuló energiaforrásokról rendezett máriakálnoki konferencián. Tovább olvasom