Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Jogosnak találták az áremelést

Véget ért a napokban a kábeltévéper Mosonmagyaróváron, amit még két évvel ezelőtt indított egy helybeli fiatalember a szolgáltató akkori nagymértékű díjemelése miatt. A bíróság elutasította a keresetet.
Erőteljes értetlenséget és felzúdulást keltett 2002 januárjában Mosonmagyaróváron a helyi kábeltelevíziós szolgáltató életbe léptetett új programcsomagja és díjváltoztatása. A szolgáltatást igénybe vevők szerint a drasztikus áremelés nem volt arányban a többletszolgáltatással.

A lakossági tiltakozás nyomán aláírás-gyűjtési akcióba is kezdett a Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület, az önkormányzat pedig a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult annak eldöntése érdekében, hogy a kft. megsértette-e a versenytörvényt és visszaél-e monopolhelyzetével. Javasolták ugyanakkor a szolgáltatói szerződés megszegése miatt próbaper indítását is.

A Civil Fórum jogi és erkölcsi támogatása mellett Czollner László városközponti lakos vállalta a per megindítását, és február elején a keresetet is beadták az illetékes bírósághoz. Dr. Makkos Balázs ügyvéd, az egyesület elnökségi tagja vállalta a jogi képviseletet az ügyben.
Mintegy nyolc bírósági tárgyalást követően, pontosan két év elteltével a napokban született elsőfokú ítélet a perben a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon. Dr. Makkos Balázs a Kisalföldnek elmondta: a bíróság elutasította a kereseti kérelmet, amiben a 2002-es díjemelés gazdaságilag indokolatlan voltának megállapítását és a díjkülönbözet visszatérítését kérték.

Az ügyvéd nem ért egyet az elsőfokú ítélettel, mert szerinte jogilag indokolatlan volt az áremelés, ezért fontolgatják, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

Az ítélethozatalnál a bíró a konkrét tényadatokra támaszkodott, az igazságügyi könyvszakértő véleménye alapján. Ennek értelmében az infláció és a költségek növekedése miatti áremelés megalapozott volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pályázati pénz elfogyott

Az öt éve alakult Grenzkommunalforumhoz (Határmenti Együttműködések Fóruma) több mint 40 osztrák,… Tovább olvasom