Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Jogilag már épülhet a vízi központ

Mosonmagyaróvár - Egyhangúlag szavaztak a képviselők az Itató szabad strand területének övezeti átsorolásáról. A beépíthetőség mértékét így megemelve lehetővé válik az ide tervezett vízi-turisztikai központ megépítése.
Legutóbbi ülésén tárgyalta az önkormányzat képviselő-testülete a Mosoni-Duna szabad strand területének szabályozását. A városban csak Itatóként ismert önkormányzati ingatlan övezeti besorolása zöldpark, így a beépíthetősége legfeljebb két százalék. A jelenleg ott lévő épületek – büfé, csónakház – nagyjából ki is merítik ezt a lehetőséget. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület és támogatóik egy nemzetközi vízi-turisztikai központot szeretnének a területen létrehozni mintegy 150 millió forintból. Az építészelőtervek már elkészültek, a megvalósításhoz pályázati pénzeket remélnek.

A tervek kétszintes, 320 négyzetméteres épületről szólnak.

A földszinten csónaktároló, műhely, az emeleten közösségi helyiségek, szobák kapnának helyet.

A központ megvalósításához az ingatlan egy részét más – sportcélú különleges – övezetbe kellett sorolni. A beépítés paramétereit úgy határozták meg, hogy a tervezett létesítményen túl további beépítést ne engedjen. Így a jelenlegi strandterület továbbra is zöldterület marad.

Az önkormányzat szakbizottsága novemberben már tárgyalta az egyesület kérelmét. A bizottság akkor úgy döntött, hogy az elbíráláshoz további egyeztetések, információk szükségesek és kérték, hogy a sportbizottság is tárgyalja. A testület emiatt akkor levette napirendjéről az előterjesztést. A legutóbbi ülésen került ez újra napirendre. A képviselők egyhangúlag szavaztak az övezeti átsorolásról.

Olvasóink írták

  • 3. pancser 2008. december 26. 16:10
    „Ebben a városban nincs rendes, hosszútávú városfejlesztési koncepció. Vállalkozói igényekre bízni az építkezést, nagy bukta. Nekik se ízlésük, se városképi elképzelésük nincs, marad egyedül a haszon reménye. Mégis micsoda ocsmányságot műveltek a Lajta-spiccel? Ott egy ízléstelen, zsúfolt beépítés valósult meg, a "beach érzés" hamvába holt. A bejárat csak az oroszok kapujához hasonlítható olyan "szép"! Most meg a szabadstrandhoz épít majd egy kis profitért valaki valamilyen otrombaságot. Úgy látszik, tök mindegy ki vezeti a várost, győz a sötétség! Álljon már a sarkára végre a városi vezetés. Párizs attól lett olyan amilyen, hanem mert akadt egy Haussman báró aki ízléssel bírt és kordába tudta szorítani a nagyhatalmú pénzeszsákokat is. De nálunk ugye egy kis pénzzel minden megoldható, igaz ennek nyoma nincsen, de ugye vannak pártok és egyik sem különb a másiknál, a város meg, ahogy esik!”
  • 2. Diákcsemege 2008. december 25. 21:58
    „Vajon a sportcsarnok miéert nem fér el az adott területen?? Erről nem szavazott a t. testület???”
  • 1. matriné 2008. december 25. 09:55
    „Itt is "LESZ-VIGASZ"? Azaz kaszinók és kurvák stricikkel, no, meg drogdílerek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeletelőgépbe esett és meghalt egy férfi a gombaüzemben

Máriakálnok - A máriakálnoki gombaüzem aprító–, komposztálógépébe esett egy ott dolgozó munkás… Tovább olvasom