Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Jobbik: a mutyi és korrupciógyanús esetek Mosonmagyaróvárt sem kímélték

Magyarországon a társadalom nagy része a politikát és a korrupciót szinonim fogalmakként azonosítja - közölte Jávor Miklós, mosonmagyaróvári önkormányzati képviselő.

December 9-e a korrupcióellenesség világnapja. Magyarország a Transparency International felmérése szerint világviszonylatban 47. helyen áll a korrupciós rangsorban és folyamatos romló tendenciát mutat. Ennek köszönhetően Magyarországon a társadalom nagy része a politikát és a korrupciót szinonim fogalmakként azonosítja - közölte Jávor Miklós, mosonmagyaróvári önkormányzati képviselő.

Houuátette, a Jobbik álláspontja szerint az átlátható, tiszta, korrupciómentes közélet egy erős ország alapkritériuma, ezért a párt programjának a szigorú rendpártiságon túl a korrupció elleni kérlelhetetlen harc is fontos pillére.

Célunk egy olyan magyar közélet alapjainak megteremtése, amelyet helyi és országos szinten egyaránt feddhetetlen, nemzeti elkötelezettségű politikusok irányítanak. E tekintetben a Jobbik több javaslattal élt (a privatizációs mutyik visszamenőleges kivizsgálása és elszámoltatása, kötelező vagyongyarapodási vizsgálat, a családtagok vagyonnyilatkozatainak nyilvánossá tétele politikai szerepvállalók esetében) melyeket a kormányzó pártok lesöpörtek.

A mutyi és korrupciógyanús esetek városunkat, Mosonmagyaróvárt sem kímélték (termálfürdő privatizációja, Gyurcsány cégének részesedése MOTIM-ban, hogy csak a legfontosabbakat említsük), ezért a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi alapszervezetének irányadó városvezetési elve, hogy ezeket az eseteket visszamenőleg is ki kell vizsgálni és a felelősöket a legszigorúbban el kell számoltatni. Egyben felszólítjuk a jelenlegi városvezetést, hogy döntse el, a barikád melyik oldalán áll a korrupció elleni harcban, kényelmes többségét pedig ne látszatintézkedésekre, hanem érdemi lépésekre, a bűnösök felelősségre vonására, és a korrupciómentes helyi közélet megteremtésére használja fel - olvasható Jávor Miklós közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bosszúból akart házat felgyújtani egy férfi Mosonmagyaróváron

A gyanúsított sérelmei megtorlására egy benzinnel teli, égő palackot dobott a mosonmagyaróvári ház… Tovább olvasom