Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Jobb évre számíthatnak

A térség folyóin megvalósuló vízügyi beruházásokról, szúnyoggyérítésről, a vendéglátóhelyeket érintő változásokról is szóltak a szakemberek Dunaszigeten a Szigetköz Turizmusáért Egyesület TDM-szervezet programján.
Szigetköz-napnak adott helyet tegnap a Dunaszigeti Tájközpont a Szigetköz Turizmusáért Egyesület TDM-szervezet rendezésében.

„Jönnek, látnak, mennek, kevés vendégéjszakát generálnak" – ez a tapasztalat a hazánkba látogató szlovák turistákról, mondta Renács Szilvia, a Magyar Turizmus Zrt. képviselője. Szerinte 7–8 százalékkal növekszik a nálunk vendégeskedő északi szomszédaink száma. Hogy számuk tovább növekedjen, aktuális, könnyen elérhető információkra lenne szükség. Tama István, a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetője arról beszélt, hogy a szlovákok mellett a csehek érdeklődése erősödik Szigetköz irányába, és ma már ezekből az országokból ugyanannyian érkeznek hozzánk, mint Ausztriából és Németországból.

Érdeklődésünkre kifejtette: a Szigetköz a tavalyihoz hasonló összegre számíthat idén is a szúnyoggyérítésre. „Május elsejétől lehet már gyéríteni, és visszamenőleg számoljuk el a költségeket."

Pető Péter egyesületi titkár a Szigetköz-kártyát mutatja.
Pető Péter egyesületi titkár a Szigetköz-kártyát mutatja.

Tatai Róbert vízügyi szakaszmérnök a térség folyóit érintő beruházásokról és azok jelenlegi állásáról szólt. Nagy Károlyné, a novákpusztai kemping vezetője azon panaszát osztotta meg, miszerint közelükben hetek óta félbehagyták a kotrást, miközben hamarosan kezdődik a vízi turisztikai szezon. Tatai Róbert szerint a tavalyi árvíz miatt csúszik a kivitelezés, ezért egyszerre több helyszínen is dolgoznak a gépek. Szirtl György rajkai kempingvezető úgy vélte, tájékoztató kiadványokra lenne szükségük a vízi turistáknak, hogy hol, mire számíthatnak, ha vízre szállnak (hol kell például átemelniük a hajót).

Szilágyi János katasztrófavédelmi kirendeltségvezető figyelmeztetett: aki nem tartja be a tűzrakás előírásait – melyre a vendéglátóhelyeknek kell felhívniuk a turisták figyelmét –, bírságra számíthat. Ugyanakkor hozzátette: tavaly érezhetően kevesebb baj történt a folyókon, köszönhetően annak, hogy egyre tudatosabban szállnak vízre a turisták. A rendezvényen bemutatták a kedvezményeket kínáló Szigetköz-kártyát, melyet többek közt a mosonmagyaróvári Tourinform-irodában lehet beszerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentkuti Károlyt unokája ihlette mesekönyvírásra

A szerző egy nyuszi néhány húsvéti piros tojásért folytatott kalandjain keresztül kalauzol a Lajta-parti város látványosságaihoz. Tovább olvasom