Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Jó vagy közepes? - Különböző a kórház értékelése

Mosonmagyaróvár - A Liberális Napok rendezvénysorozat keretén belül az egészségmegőrzés, a sportolás fontosságát kívánja hangsúlyozni a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) – jelentette ki Szentkuti Károly elnök a minap tartott sajtótájékoztatón.
Szentkuti szerint a legfontosabb kérdés az SZDSZ számára az egészségügyi reform végigvitele. – Amíg Magyarországon nincs az orvosok felett erős pénzügyi kontroll, valóságos verseny a betegekért, amíg az orvosok egy részénél a „hálapénz kötelező", addig nem lesz javulás – hangsúlyozta Szentkuti.

Az SZDSZ a betegek érdekében ragaszkodik következetesen a több-biztosítós rendszer megteremtéséhez. Az elnök elmondta: a legutóbbi testületi ülésen meghallgatták a kórházigazgató beszámolóját, amelyet ellenzéki és kormánypárti oldalról is kritikával illettek a képviselők, csupán egy szavazaton múlott a testületi elutasítás. Szentkuti szerint különbség van a kórházigazgató és az Egészségügyi Minisztérium értékelése között a kórházban végzett munkáról. A minisztérium közepesre értékelte a kórház tevékenységét, míg dr. Vermes Tamás jónak minősítette. Az SZDSZ úgy látja, hogy a kórház adósságállománya az új igazgató irányítása alatt nem csökkent, az intézmény lakossági megítélése nem javult.

Az elnök elmondta továbbá: a többlet-matricabevételekből a gazdasági minisztérium a Magyar Közút Kht. közreműködésével 5,8 milliárd forintot fordít a fő- és mellékúthálózat korszerűsítésére, amelyek ez év novemberéig megvalósulnak. A többszöri egyeztetés után sikerült elérni, hogy a megyében Győr mellett Mosonmagyaróvár is részesüljön a fejlesztési pénzből. Így a városból Hegyeshalom felé kivezető 1-es út burkolatmegerősítésére 54,68 millió forintot kap a város. A beruházás a főútnak a Gyári úti kereszteződéstől a mosonszolnoki lehajtóig tartó szakaszát érinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát avattak a vadász-szakíró tiszteletére

Mosonmagyaróvár - „Sólyom", azaz Láng Rudolf tanár, vadász-szakíró tiszteletére avattak… Tovább olvasom