Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Jó helyen van az Iskola utcában is a mosoni piac

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt egy hónap alatt megszokták és elfogadták a mosoni piac ideiglenes helyét az árusok és a vevők is.

Többen úgy vélik, az Iskola utcában még jobb helyen is van a piac, mint az eredetin. Közben a Kápolna téren már folynak a munkálatok.

Pontosan egy hónapja már, hogy új – ideiglenes – helyén működik a mosoni piac az Iskola utcában. Mint ismeretes, több mint 500 millió forintos uniós támogatást nyert a mosonmagyaróvári önkormányzat a mosoni városközpont funkcióbővítő rehabilitációjára. Az összességében mintegy 725 milliós beruházás részeként felújítják a mosoni piacot is. A munkálatok idejére a piacot elköltöztették az Iskola utcai egykori tanintézmény helyén üresen álló telekre. A Mosonban árusító őstermelők korábban, a költözés előtt félelmeiket fogalmazták meg az ideiglenes helyszínnel kapcsolatban, többen akkor úgy gondolták, ez a telek alkalmatlan erre a funkcióra.

Úgy tűnik azonban, az előzetes félelmek nem igazolódtak, az árusok és a vásárlók többsége is elégedett az új hellyel, sőt, többen úgy vélik, az Iskola utcai telek alkalmasabb erre a célra, mint az eredeti hely.

A pénteki piacnapon a portálunk által megkérdezett árusok mindegyike elégedetten nyilatkozott a körülményekről és a vevők is megtalálták, megszokták már az új helyet.

A kezdeti nehézségek után mára normalizálódott a helyzet a mosoni piac ideiglenes helyén.
A kezdeti nehézségek után mára normalizálódott a helyzet a mosoni piac ideiglenes helyén.

Szinte csak pozitív vélemények érkeznek az új helyszínről a piacot működtető Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft.-hez is. Kosár Tibor ügyvezető lapunknak elmondta: kezdetben adódtak problémák a területtel, így például sok gondot okozott a csapadékvíz elvezetése. Mára azonban mindenki számára elfogadható állapotok alakultak ki, a társaság pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa a megfelelő körülményeket. Az árusok száma nem csökkent, ugyanannyian kínálják itt is a portékáikat, mint a régi helyen. Az átköltözéssel járó kellemetlenségekért viszont a VÜF szeretné kárpótolni a piacon rendszeresen árusítókat: az éves helypénzből egy hónapot jóváírnak majd számukra.

A pénteki piacnapon a portálunk által megkérdezett árusok mindegyike elégedetten nyilatkozott a körülményekről és a vevők is megtalálták, megszokták már az új helyet.
Eközben pedig már gőzerővel folynak a munkálatok a Kápolna téren, a pavilonok körül. Az önkormányzat nyílt közbeszerzési eljárás keretében bízta meg a kivitelezőket. A terek megújítása több feladatból áll, így több kivitelező dolgozik egymással összehangoltan a munkaterületen – tudtuk meg dr. Nagy István alpolgármestertől. A Kápolna téri őstermelői piac felújításának, bővítésének munkáit a Mosoni Belváros Konzorcium végzi, melynek tagjai a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. és az Óvár Építőipari Kft. Feladatuk a meglévő árusítópavilonok felújítása, bővítése, új pavilonok építése és az egységes piaci látkép és összhang megteremtése érdekében új, mobilizálható, bővíthető piaci sátrak beszerzése. Az Erzsébet és Kápolna terek közmű-rekonstrukciójának, közterület-rendezésének kivitelezője a Fehér Ló Konzorcium. Ebben a Strabag Zrt. és a West Hungária Bau Kft. vesz részt. A konzorcium végzi el a két tér komplex megújítását, ezen belül a közmű-rekonstrukciót, a térfigyelő rendszer kiépítését, illetve a közterület-rendezést. Az Erzsébet térre tervezett szökőkutat a Technoconsult Kft. készíti el.

Az alpolgármester elmondta: a munkaterület átadása május 31-én megtörtént. A munkálatok a Kápolna téren már folynak, a bontásokkal, új pavilonok alapjainak elkészítésével haladnak a kivitelezők. Ezt követően elvégzik a régi pavilonok felújítását, bővítését, majd az újak felépítését. Az ütemezés szerint várhatóan ez év őszén végeznek a piac kivitelezésével. A további munkákat fokozatosan kezdik meg, a kivitelezők feladata az érintett ingatlantulajdonosok tájékoztatása, a közlekedés biztosítása. A két tér teljes megújítása várhatóan jövő év őszére fejeződik be.

Olvasóink írták

 • 14. cicuka 2010. július 22. 21:55
  „Arról nem ir senki hogy mi folyik a piac ujjáépitése közben ?Hogy szinte ugyanazt csinálják ami volt?Ez gusztustalan, valaki megint sokat kaszál!!,pedig el lehetne költeni sokkal normálisabb dolgokra is ennyi pénzt.
  de valaki nagyon jól jár!!csak nem a város.”
 • 13. ShiKhar 2010. július 21. 11:21
  „Dohogó:
  Nem kerül többe neki, sőt! A VÜF a rendszeresen járó árusoknak kedvezményt is ad...
  Azért nem éri meg az árusnak mert sok gyökér láttatlanban szidja a piacot. Arról hogy esőben nem jött a vevő... szerintem a régi helyen sem mentek ki esőben (max zöldségért-tojásért, de a zöldséges részleg itt is rendbe van rakva)

  akinemfél:
  a piacosokat senki nem kérdezte meg?
  a fehér lóban volt egy fórum tavasszal, az összes árus meg volt hívva, de mindössze egy ment el.
  na ennyit a piacosokról. sírnak-rínak, de ha terjesztik hogy milyen rossz nekik? hiába, nagy az isten állatkertje...

  rendszeresen járok piacra, és mindig tele volt. még a legnagyobb kánikulában, és szinte csak mosolygós embereket láttam. de hát tudjuk: mindig vannak és lesznek akiknek soha semmi nem jó...”
 • 12. akinemfél 2010. július 21. 09:13
  „En és számos ismerosom mélységesen elégedetlenek vagyunk a piac helyzetével. Még a választék is visszaesett.
  Nem is járunk már oda.
  A városvezetés újabb dobbenetes csapása a város lakosságára. Emlékeztetoul : az árusokat és a vásárlokat senki nem kérdezte az iszonyú drága átalakítás szukségességérol és a tervekrol.
  Az ujudvariakkal valo szakítás sok százmillio veszteséget okoz a város lakosainak,most pedig itt pocsékol a városvezetés tízmiliokat vagy százmilliokat ? Nem tudhatjuk,hiszen ezt az osszeget is titokban tartja a városvezetés. Végulis mi koze ehhez a város lakosságának ?
  Ugye semmi ?”
 • 11. dohogó 2010. július 18. 21:45
  „Kedves Pancser!

  A Piacos nem a kánikulára mondta, hogy becsületből árul, hanem arra, hogy az új helyen többe kerül neki kiállni, mint a régin.
  Van igazság abban amit mondsz. Lehet, hogy itt "piacabb" körülményeket lehetne kialakítani. Már az egyenletesebb talaj is sokat dobna a dolgon.

  Kedves KoPi!

  Köszönöm az infot! Teljessé tudnád tenni egy dátummal?
  Köszönöm!”
 • 10. KoPi 2010. július 18. 19:30
  „8. dohogó:
  A Movinnov Kft vette meg és a kft az önkormányzat tulajdonában van.”
 • 9. pancser 2010. július 18. 16:55
  „Teljesen igaz amit a cik állít. Szerintem is sokkal jobb a hely mint az eredeti, valahogy emberibb, barátságosabb. Aki meg azt állítja, hogy valaki csak becsületből árul az új helyen ebben a borzasztó kánikulában, az nem mond igazat!”
 • 8. dohogó 2010. július 18. 14:51
  „KoPi

  Mikor került vissza önkormányzati tulajdonba?”
 • 7. juhi 2010. július 18. 11:14
  „Piacnap: csütörtök, szombat. Ennyi információ megjegyzését azonban nem lehet elvárni egy helyi újságírótól.”
 • 6. KoPi 2010. július 18. 07:02
  „dohogó:
  De, a telek az önkormányzaté!”
 • 5. dohogó 2010. július 17. 16:18
  „Elnézést! nem "kénes", hanem "kényes" !”
 • 4. dohogó 2010. július 17. 16:17
  „Szóba elegyedtem délelőtt egy árussal. Szó szót követett, majd részemről elhangzott a "kénes" kérdés:
  - Aztán megéri olyan messziről idejönni piacozni?
  - A régi helyen még megérte, ide már csak becsületből jövünk...

  Nomád körülmények magasabb helypénzért? ... mert ugye az a telek nem az önkormányzaté...

  Kérem a tisztelt hozzászólókat, gondolják tovább...”
 • 3. Mági56 2010. július 17. 15:08
  „Kicsit jó lenne ínfórmálodni miellőtt cikket ír. pénteken piac?????”
 • 2. pidali 2010. július 17. 11:44
  „Ja a szokásos kisalföld minőség!!!!!!!!!!!!!!!!! Nemtudom,hogy mióta van pénteken piac!!!!????”
 • 1. dohogó 2010. július 17. 11:07
  „Pénteki piacnap??????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai hajóbaleset: ˝szövetségi bűnvádi eljárás is indulhat˝

Akár szövetségi bűnvádi eljárás indulhat a két magyar fiatal halálát okozó philadelphiai hajóbaleset ügyében. Tovább olvasom