Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Jó hangulat és jótékonykodás

Egymást érik a bálok Mosonmagyaróváron, ahol a farsangi időszakban nincs olyan hétvége, hogy ne szórakozhatnánk valamilyen rendezvényen. Körképünkből kiderül: a jó hangulat mellett a jótékonykodást is szem előtt tartják a szervezők és résztvevők.
A farsangi időszakban – és időnként azon kívül is – több bálban is kikapcsolódhatnak a mosonmagyaróváriak és környékbeliek. A programok nagy részét évről évre megrendezik, és sok a visszajáró vendég.

– Az idei rendezvényünk különleges volt a Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány tízéves jubileuma miatt. Mintegy száznyolcvanan tiszteltek meg jelenlétükkel, munkatársaink mellett az intézményt segítőket is meghívtuk. A támogatóknak oklevelekkel köszöntük meg a segítséget – hangsúlyozta Kopf Katalin, a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona vezetője.

Hétvégén a Nők a Városért Egyesület várja az érdeklődőket maskarabáljába a Kühne étterembe. Venesz Jánosné egyesületi elnök szerint most válik nagykorúvá a rendezvény, hiszen tizennyolcadszor hirdették meg.

Tavalyi felvétel.
Tavalyi felvétel.

– Idén nagyobb érdeklődést tapasztaltunk a bálunk iránt, amelybe többen visszajáró vendégek. Bízom benne, hogy sokan öltöznek jelmezbe. Őket külön díjazni fogjuk – tudatta az elnök, hozzátéve, hogy a program bevételéből támogatják a rászorulókat, valamint több intézményt, mint a Családok Átmeneti Otthona, Gyermekek Átmeneti Otthona vagy a Naposház fiataljait.

A szintén sokéves hagyománnyal rendelkező tűzoltó, agrár-, vadász-, polgári és zenészbál is fogadja a szórakozni vágyókat. A német nemzetiségi bál viszont idén elmarad: Makk Zoltán, a Móra-iskola intézményvezetője szerint a két évtizeden keresztül megrendezett programot ezentúl két-három évente hirdetik meg, ezzel a rangját szeretnék emelni. Ugyanakkor a városközponti oktatási intézmény diákjai – külön az alsósok és felsősök – is készülődhetnek már a jelmezekkel a farsangi mulatságba (hasonlóan a többi iskolához).

A mosonmagyaróvári Rotary Club tavaly óta a farsangi időszakon túl, tavaszra tette jótékonysági bálját. Bognár József elnök szerint ennek prózai oka volt: nem akartak lemondani az egyetemi aula nyújtotta hangulatról, ám annak a bérleti díja télen magasabb (így kevesebb maradt volna a bevételből a támogatásokra). Idén április 25-én várják a szórakozni vágyókat a bálba, mely a karitatív szervezet húszéves jubileumának nyitórendezvénye is egyben.

„A tervek szerint áttekintjük az általunk támogatott projekteket, mint az autistaház vagy a fogyatékosok fogorvosi rendelője. Ha szükséges, a bál bevételéből segítünk az eszközbeszerzésben vagy más fejlesztésben" – fűzte hozzá Bognár József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előbb árokba csúszott a lopott kocsival, majd megpróbálta felgyújtani az autót Mosonmagyaróváron - fotók

Az autó kulcsát a családi házból lopta el. Nem találják ki, hogy mivel indokolta a tettét. Tovább olvasom