Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Jó döntés az igazgatói pályázatok halasztása

Az új köznevelési törvényre, a fenntartóváltásra való felkészülés időszakában jó döntést hozott az önkormányzat, amikor meghosszabbította a most nyáron lejáró iskolaigazgatói megbízatásokat további egy évvel – véli Sárköziné Kollárits Edit, a mosonmagyaróvári Haller-iskola vezetője.
Mosonmagyaróvár önkormányzata határozott arról, hogy egy évvel meghosszabbítja azon igazgatóknak a megbízatását, akiknek kinevezése idén júliusig szólt volna. A döntésről Sárköziné Kollárits Editet, a Haller-iskola vezetőjét kérdeztük.

– Szakmai szempontból fontos és jó döntést hozott a képviselő-testület. A köznevelési törvény jelentős része már a 2012–2013-as tanévben életbe lép, erre időben fel kell készülnünk, akárcsak a január elsejei fenntartóváltásra is. Ekkortól veszi át az iskolákat az állam, konkrétabban a megyei kormányhivatal – osztotta meg véleményét a mosoni iskola igazgatója. Sárköziné Kollárits Edit szerint egy igazgatóváltás viszonylag hosszadalmas, több fórumon keresztülmenő folyamat, ami egy szervezet számára megterhelő. Miközben fontos változások előtt állnak az iskolák.
– Várjuk a Nemzeti alaptanterv végleges változatát, de a köznevelési és önkormányzati törvényhez kapcsolódó végrehajtási törvény megszületését is, mely a következő lépéseket meghatározza. Pedagógiai programunkat az új rendelkezések szellemében át kell dolgoznunk – sorolta a teendőket az igazgató. De mint megtudtuk, az iskola két olyan országos programmal is készül tavasszal, melyre ugyancsak kell energiát, odafigyelést fordítaniuk.

Az egyik ilyen a III. Mosonmagyaróvári Vendéglátó-ipari Fórum, melyet a Mosonmagyaróvár és Környéke Gasztronómiai Egyesülettel közösen szerveznek március 10-én. A rendezvényről a későbbiekben beszámolunk bővebben. Addig ízelítőként megemlítjük, hogy első alkalommal ad otthont az iskola a Haller Gasztro Kupának, az országos versenyre felnőtt és tanuló kategóriában február 27-ig lehet jelentkezni a vendéglátós szakmákban. A rendezvény keretében díjazzák az ugyancsak országos Webcukrász verseny legjobbjait. Harmadszor szervezik meg a Járkovics-kupa melegkonyhás szakácsversenyt, első alkalommal a Haller Hidegkonyhai Gasztroversenyt.

– Az elmúlt években az iskolánkban történt pedagógiai fejlesztések referenciaértékűek. Ezen az úton szeretnénk továbbhaladni a jövőben is. Örömmel mondhatom el, hogy szakiskolánk iránt egyre nagyobb az érdeklődés, nőtt a diáklétszám, és az előzetes felméréseink szerint ez a tendencia a jövőben is folytatódik – fűzte hozzá az igazgató. A Haller kibővített könyvtárát február 22-én délután 2 órakor adják át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmentették a kollégái, mégis meghalt a férfi

Szállítás közben lelte halálát az a férfi, aki a napokban Dunakilitin munka közben lett rosszul és kollégái defibrillátor segítségével tartották életben. Tovább olvasom