Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Jégverés után politikai vihar Papréten

Bezenye - Csontos Antal aláírásgyűjtést kezdeményez az alpolgármester és a képviselő-testület lemondatásáért, mert elmondása szerint azok nem tettek semmit a jégverés idején. A polgármester és a falu vezetői cáfolják a papréti férfi felvetését.
– Senki nem képvisel minket, hazudott a polgármester és az alpolgármester is, teljesen kilátástalan a helyzetünk, itt hagytak minket, kisembereket, kisnyugdíjasokat – sorolja sérelmeit a papréti Csontos Antal. Elmondta: aláírásgyűjtést kezdeményez Rába Miklós alpolgármester és a képviselő-testület lemondatásáért, mert szerinte nem képviselték megfelelően a paprétiek ügyét a katasztrófa idején, nem tettek semmit a károsultakért. Úgy véli, akár háromszázan is a pártjára állnak majd. A médiaérdeklődés is csitult, és egyre többen csalódnak a biztosítókban.

A károsult szerint a felére sem elég a kártérítés

– A múlt héten a kárfelmérő még azzal biztatott, hogy teljesen megtérítik a keletkezett kárt. A napokban is megerősítette korábbi kijelentését. Mára viszont kiderült, csupán 1,3 millióra számíthatunk, pedig csak a tető újrafedése 2,2 millióba kerül, a lakásunk újrafestése négyszázezer forint, és hol van még a melléképület? Az önkormányzat – bár megígérte – eddig semmilyen támogatást nem nyújtott – hangsúlyozza a férfi, aki tizenkét évig maga is képviselő-testületi tag volt.

Vita a segítségnyújtásról: Tűzoltók, önkéntesek tevékenykedtek a jégeső után, az önkormányzat ezért közleményben mondott köszönetet. Fotó: Kisalföld-archívum
Vita a segítségnyújtásról: Tűzoltók, önkéntesek tevékenykedtek a jégeső után, az önkormányzat ezért közleményben mondott köszönetet. Fotó: Kisalföld-archívum


Anyagokra igen, készpénzre ne számítsanak

– Erőn felül tettem a kötelességemet. Igyekeztem polgármesterként és magánszemélyként is a károk mielőbbi gyors, korrekt enyhítésében segíteni – érkezett a válasz a fenti felvetésre Kammerhofer Róbert polgármestertől. Kifejtette: megtörtént a kárfelmérés, Papréten 74 ingatlan sérült meg súlyosan. Már a jégeső éjszakáján befóliázták a kilyukadt tetőszerkezeteket, és mozgósították a helyi és környékbeli építkezési vállalkozókat, akik a fólia mellett más anyagokkal is segítettek. A település vezetője hangsúlyozta továbbá: a károsultak elsősorban építési anyagokra számíthatnak, készpénzre nem.

Miért Edelény kapta?

– Most mindenki feszült és nyugtalan Papréten, kérdés, mikor lesz új tető az emberek feje fölött – válaszolja Rába Miklós bezenye-papréti alpolgármester, aki mint mondja, nem aggódik, nem foglalkozik a vádaskodásokkal. A katasztrófa napján a jégesőt követően ért haza és éjfélig segített a bajbajutottakon. Háláját fejezte ki a Magyar Gárda, a Máltai Szeretetszolgálat, valamint a helyi és környékbeli vállalkozók gyors támogatásáért. Rába Miklós értetlenül áll viszont azon tény előtt, hogy harmincmillió forintos gyorssegélyt utal a Borsod megyei Edelényben keletkezett viharkárok rendezésére az önkormányzati minisztérium, ezzel szemben Bezenye mindössze egymillióra kapott ígéretet, pedig itt is százmilliósra tehető a kár. Horváthné Bea is a gyors segítségnyújtásról számolt be: az önkormányzat dolgozói közül sokan azonnal léptek, egymást értesítették az emberek, a Bezenye-Paprét Szebb Jövőjéért Alapítvány tagjai is mindent megtettek a károk enyhítésére.

Köszönik a segítséget

Az önkormányzat közleményben mondott köszönetet a Paprétet július 7-én ért természeti csapás során elszenvedett óriási károk enyhítésében részt vevő magánszemélyek, önkéntesek, felajánlásokat tevők, intézmények, civil szervezetek, hivatalok erőfeszítéseiért, önzetlenségéért, együttműködéséért. „A példaértékű összefogás erőt adott az újjáépítéshez" – olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 10. carry 2008. augusztus 24. 18:06
  „én ebben nem értek egyet hiszen az apukám is gárdista és tudom hogy mennyit foglalkoznak azzal hogy szebb jövőnk legyen!!!ha azt maga tudná hogy mennyi dolguk van a szobrokat magaszerint ki koszorúzná meg???az összes szobor soványan állna a helyén..ha nem lenne a MAGYAR GÁRDA!!!hiszen ők vonulnak és koszorúznak!!!de nem csak erről van szó!!!ezek a mondatok akkor hangzanak el amikor gárdista köszön gárdistának:ADJON ISTEN.....SZEBB JŐVŐT....ezzen látszik hogy mennyire foglakoznak s hazánkkal!!!”
 • 9. matriné 2008. július 26. 05:15
  „A magyar gárda soha sem segít csak rombol!!!!! a jégeső is miattuk volt!”
 • 8. Adlit 2008. július 25. 13:39
  „A cikk megjelenése óta eltelt egy hét. Kíváncsian várom -várjuk, vajon hány aláírásnál tart P-i Cs. A. Talán a fejleményekről is illene beszámolni, nem csak a sarat dobálni, következmények nélkül, nem igaz?
  Az elmúlt napokban összeállt egy lista a papréti normálisan gondolkodó emberek részéről is. Több, mint 150 senki, akik úgy érzik, segítettek a polgármester első hívó szavára.
  Eddigi hozzászólásaim nem jelentek meg. Kérdésem: Ki az uszító, gyűlöletkeltő? Talán az újságírók nem tudják?”
 • 7. Hannibal 2008. július 24. 22:18
  „Az előbbiekben nem valós dolgot írtam ki, mivel nem láttam a Magyar Gárda nevét olvasás közben. Eléggé feldühített a Papréti és a Kiliti helyzet! Dühített mert első sorból láttam a dolgokat. Jópár napot töltöttem kint éjszakázás után is egy óra alvással a tetőkön. Kormánytisztviselő egy sem jött felénk! De egyébként meg nem érdekel , hogy az Ip címem kiírásával fenyegetőznek, nekem ez legyen a legnagyobb bűnöm, hogy tévesen írta le valamit! De ez akkor sem szándékos! Viszont Önöknek van vaj rendesen a fejükön! Tudják , hogy mi tudjuk! :)) Ez pedig murphy törvénye szerint előbb utóbb meg is fog olvadni, és akkor tocsoghatnak majd a saját levükben!”
 • 6. Hannibal 2008. július 24. 20:59
  „A Magyar Gárdát aki már aznap ott volt , és végig majdnem minden nap ment segíteni , persze megint elfelejtették megemlíteni!


  No comm......”
 • 5. Katrina 2008. július 21. 10:11
  „Szép volt Oki-doki, könnycseppek jelentek meg a szemem sarkában a polgármester önzetlensége és kedvessége miatt. Engem azért érdekelne, hogyan jutottál a felvételekhez.....”
 • 4. Oki-Doki 2008. július 19. 08:54
  „Hát ez a kutyacsontos nem semmi! Megint kiszólt a gödörből a lyuk.Megint a Matyi szócsöve lett mint előtte 12 évig.Én is a helyszínen voltam és láttam mikor az LDR Tv munkatársát kérte a polgármester,hogy mindent lehetőség szerint rögzítsen amennyire lehet,hogy később nehogy becsapják a biztosítók a lakosokat. Akkor pont csontostóni lakásába ment be a tv-s gyerek. Közben megnéztem a felvételeket, ne kérdezzék hogyan.Egyszerü palatető 100 éves,semmi fólia semmi szigetelés,most mit szeretne Bramac cserepet? Sajnálom a károsultakat,sajnálom azt is,hogy egyik-másik eszement rögtön politikai támadást indít az alpolgármester és a polgármester ellen. Nem hiszem,hogy ők rendelték meg a vihart azt viszont tudom, hogy még aznap este lerakatokat,tűzépeket nyittatott ki a polgármester és személye mint Kammerhofer Róbert volt a garancia arra,hogy egy fillér nélkül adtak fóliát és egyéb más anyagokat. Érdekes, hogy a gazdákról nem hallunk semmit pedig lehet,hogy őket nagyobb kár érte beleértve a korábbi polgármestert is.Ő nem szól csak a szócső ahelyett,hogy gondolkodna.
  Egyébként meg el kellene gondolkodni"Isten nem bottal ver"”
 • 3. raffy2 2008. július 18. 23:39
  „ezt én sem értem,hogy mi ez az aláírás gyűjtés?hiszen mindenki egy emberként állt oda segíteni.érthetetlen.”
 • 2. Tyutyu 2008. július 18. 17:42
  „Na jónapot.

  Amint a képen is látszik az uriembernek palafedése volt. 40*40-es sarkított síkpala. vajon azt rakta-e vissza? A költségvetésből ítélve kétlem. Az általa megjelölt összeg cserépfedést feltételez, párazáró fóliával. Elótte mi voltt? Nem kapni trabantot, amit összetörtek, vegyenek nekem merdzsót? A biztosítók a kár előtti allapot helyreállítását vállalják. Mennyi felüketet nem vert szét a jég? Erről nem esik szó. Jártam ott. Cca 60% szorul cserére. Megértem, hogy nincs pénze a 40%-ra, illetve a +munkákra, de ez nem a polgármester, vagy abiztosító hibája”
 • 1. koka 2008. július 18. 14:27
  „Szomorú.

  Csontos Antal ezzel a megnyilvánulásával inkább azt sérelmezi, hogy 12 éves önkormányzati képviselői "pályafutása" alatt őt bizony nem választották meg alpolgármesternek... A legutóbbi választáskor pedig már képviselőnek sem...
  Az irigység miatt viszont nem lenne szabad másokat bántani, indokolatlanul.

  Köszönet jár minden önzetlen segítőnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjúsági találkozó a határátkelőnél

Jánossomorja - „A régi buli új helyen” – ezzel a szlogennel rendezik meg a… Tovább olvasom