Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Jégre mentek a szigetközi polgármesterek

Halászi polgármestere egy kandelábernek ütközött autójával, ráadásul még a kiérkező tűzoltóautó is nekihajtott.
„ Esendő az ember" – meséli immár viccesen Ekker Károly. A kisbodaki polgármester kulcscsonttöréséből lábadozik, már bejár a hivatalba is, ám a kabátját még csak segítséggel tudja felvenni. Saját portáján, a jégen esett el nemrégiben.

Reccsent a csont a disznóölésen

– Disznóöléshez készülődtünk – eleveníti fel a történteket. – Három-négy állatot hizlalunk: az egyiket egy helybéli vette meg, ám ő nem akart bajlódni vele. Az EU-normák szerint lelőttük a jószágot, s szerettük volna betenni a kétkerekű „laftikára". Épp a disznó lábát akartam meghúzni egy kötéllel, amikor alólam is kicsúszott a talaj. Előző nap ónos eső esett, nagyon csúszott az udvar. Szerencsére nem a fejemet ütöttem be, a vállamra érkeztem. Hallottam, ahogy reccsent a csont. Korábban jó néhány éven keresztül sóztuk belterületi útjainkat, én is segédkeztem a munkálatokban, ám soha nem történt semmi bajom.

– Fiam bevitt a kórházba, megröntgenezték a vállam, kiderült, hogy a kulcscsontom tört el. Felkötötték a kezem, majd az első hét nagyon fájdalmasan telt. A hivatalomat otthon láttam el, munkatársaim mindennap behozták a postát. Most már be tudok járni a munkahelyemre, valamennyire a vállamat is tudom mozgatni. Most gyógytornára járok, s remélem, mihamarabb felépülök balesetemből – mondta Ekker Károly.

A halászi vezető tükörjégen fékezett

Ekker János
– Pozsonyból tartottunk haza barátnőmmel és kislányával este tizenegy óra körül. Oroszvár környékén felsózták az utat, hisz nem sokkal korábban ónos eső esett. Valószínűleg a határtól nyolcszáz méterre a sózókocsi elfordult Doborgaz felé, ám én ezt nem vettem észre. Tükörjégre értem, ám ez számomra csak akkor derült ki, amikor egy félrecsúszott autót vettem észre az út mellett: lefékeztem, mert segíteni szerettem volna neki. Ez nagy hiba volt: egyenesen egy kandeláber felé rohant az autó. Bal első felével nekiütköztünk, majd „átdobott" bennünket a szemközti sávba. Kissé elkábultam, ám azért magamnál voltam, s próbáltam összerakni a „mozaikkockákat". Kiszálltunk az autóból, mentőt hívtunk, ők pedig a tűzoltókat értesítették.

Ráadásul árokba lökte a tűzoltóautó

Ez utóbbi érkezett meg előbb: az autónk mellett álltunk, s ekkor csak egy nagy kiáltást hallottunk. Arrébb ugrottunk, s ez volt a szerencsénk. A tűzoltóautó is megcsúszott, keresztbe fordult, s hátulról az árokba lökte a kocsinkat. Ezután egy lánglovag kiszállt, s a jeges úton olyan szerencsétlenül esett el, hogy velünk együtt elvitte a közben megérkező mentőautó. A pozsonyi kórházba kerültünk, koponyaröntgent végeztek és kivizsgáltak bennünket, ám szerencsére kisebb karcolásokkal megúsztuk a balesetet. Az autóm – melyet most el szeretnék adni – azonban totálkárosra tört: a kandeláber az elejét, a tűzoltókocsi a hátulját törte darabokra – tudtuk meg Majthényi Tamástól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biomassza és termálenergia

Máriakálnok fűtési energiájának 50 százalékát biogáz előállításával lehetne biztosítani. A tervezett Máriafürdő termálvizét hőszivattyúkkal visszahűtve az intézményi fűtés 80 százaléka megoldott lehetne – hangzott el a megújuló energiaforrásokról rendezett máriakálnoki konferencián. Tovább olvasom