Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Jégmadarakból sportolókká értek

A Jégmadár Sportegyesület volt a város első kajak-kenu klubja. 2004 májusában alapította egy baráti társaság. Két éve a szervezet a Mosonmagyaróvári Gazdászok Atlétikai Clubja (Mogaac) része lett. Most a tavaszi városi sporttoborzóra készülnek.
A Jégmadár Sportegyesület közel tíz éve azzal a céllal jött létre, hogy a városban és vonzáskörzetében a vízi sportok, főként a kajak-kenu iránt érdeklődőket összehozza. Céljaik közt szerepelt vízi túrák szervezése, a természetjárás népszerűsítése, a fiatalokban az egészséges életszemlélet, a sportos életmód, a magatartás és képességeik fejlesztése.

A „jégmadarak" az évek során bejárták a környékbeli vízitúra-útvonalakat: a Szigetközt és a Csallóközt. Túráztak a Lajtán, a Kálnoki-Dunán, a Zátonyi-Dunán, a Kraszna és a Tisza magyarországi szakaszát is végigevezték már.

Két éve Mészáros Mihály, az egyesület vezetője nyugdíjba ment, s a szervezet a Mosonmagyaróvári Gazdászok Atlétikai Clubja (Mogaac) részévé vált. Ekkor lett a kajak-kenu szakosztály vezetője ifj. Németh Aladár.

Ifj. Németh Aladár, a Mogaac kajak-kenu szakosztályának vezetője elmondta: készülnek a városi Sport Expóra.
Ifj. Németh Aladár, a Mogaac kajak-kenu szakosztályának vezetője elmondta: készülnek a városi Sport Expóra.

– A kajak-kenu sportágnak három szakága van: férfikajak, női kajak és férfikenu. Nagyon ritka, hogy a három szakágnak egy edzője legyen, de nálunk így van. Az évek során sikerült magyar bajnokokat nevelnem, s válogatott kerettag sportolóim is vannak. Úgy érzem, ilyen téren ez a legtöbb, amit valaki elérhet – mondta a vezető.

Támogatást a „leigazolt", vagyis versenyzési engedéllyel rendelkező sportolók után kapnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság utánpótlás-nevelési programjának útján.

Ifj. Németh Aladár beszélt a Mogaac többi szakosztályáról is: – Négy szakosztály van, a kajak-kenun kívül van férfi, női kézilabda, valamint karate is. A karate shotokan stílusú, egészen kicsiktől a nagyokig edzenek heti három alkalommal.

Az edzéseket Mácsik János négydanos edző tartja.
A női kézilabdacsapatot Hoffer Elvira irányítja, hetente kétszer edzenek. Felnőttcsapatuk megyei első osztályban játszik, csakúgy, mint a férfi kézilabdacsapat, akiknek Szász-Fejér István tartja az edzéseket – tájékoztatott ifj. Németh Aladár.

Mint megtudtuk, tavasszal készülnek a városi Sport Expóra, melynek a toborzás lesz a lényege. – Tartunk karatebemutatót, egy-két kajakot is megnézhetnek közelebbről az érdeklődők, és kézilabdázásra is lehetőséget adunk majd, hogy kipróbálhassák magukat a fiatalok – tudatta ifj. Németh Aladár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EKG adományokból Máriakálnokon

A hagyományos adventi jótékonysági gyűjtés alkalmával a Nők a Faluért Egyesület EKG-készülék… Tovább olvasom