Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Jázmin az első idei baba a Karolinában

Ugyan Mosonmagyaróvár lakossága nem csökken, a Karolina Kórházban érdeklődve kiderül: a születések száma évről évre kevesebb. Így 2009-hez viszonyítva tavaly száztízzel kevesebb apróságot segítettek világra a Lajta-parti intézményben.

Míg 2011 utolsó szülöttje egy kisfiú a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, addig 2012-ben elsőként egy kislánynak örülhetett a családja. Elek Jázmin békésen fekszik látogatásunkkor édesanyja, a máriakálnoki Purgel Nikoletta karjai közt:

– Már szilveszteréjszaka megkezdődtek a fájásaim, végül reggel 7 órakor jöttünk be a kórházba. Jázmint január 17-re vártuk, ám elsején délelőtt háromnegyed tizenegykor született meg 2,7 kilogrammal és 49 centiméterrel, egészségesen – sorolta a huszonkilenc éves anyuka. Jázmin a család első gyermeke. „Amikor megtudtam, nagyon örültem, hogy a lányom 2012 első babája a kórházban" – jegyezte meg Nikoletta.

Elek Jázmin Purgel Nikoletta első gyermeke, aki január elsején délelőtt született a Karolina Kórházban.
Elek Jázmin Purgel Nikoletta első gyermeke, aki január elsején délelőtt született a Karolina Kórházban.


Hétfő délutáni érdeklődésünkkor kiderült, hogy Jázmin eddig az egyedüli 2012-es baba a Karolina Kórházban. Tavaly 528 kisgyereknek örülhettek szülei. A korábbi évek statisztikájának fényében látszik a folyamatos csökkenés. Pausch Ildikó vezető szülésznőtől tudjuk, hogy tavalyelőtt 554 baba látott Mosonmagyaróváron napvilágot. 2009 kiemelkedő év volt, akkor 638-an jöttek világra, egy évvel korábban 559-en születtek itt. 2011-et 2009-cel összehasonlítva száztízzel kevesebb apróság sírt fel a szülészeti osztályon.

Míg 2011 utolsó szülöttje egy kisfiú a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban, addig 2012-ben elsőként egy kislánynak örülhetett a családja.
2011 népszerű lány- és fiúnevei után is kutattunk. A lányoknál népszerűek a virágnevek, a Jázmin, a Boglárka, a Virág, többen választották gyermekük nevének az Esztert, Dórát, Maját, Annát és a Hannát is. A fiúknál az év utolsó hónapjaiban sok babának adták a Benedek névváltozatát, a Benettet, de Kevinből is sokat találunk. Az erősebbik nemnél listavezető továbbá a Bálint, a Barnabás, a Bence, de az Áron, a Milán és a Máté is.

Olvasóink írták

  • 1. pekoza 2012. január 03. 20:32
    „Így ismeretlenül is gratulálok!Jó egészséget a családnak és leljék örömüket a pici babájukban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolájuk és óvodájuk is újratársult

Iskolájuk és óvodájuk társult, időközi önkormányzati választásokat tartottak, fogadták az… Tovább olvasom