Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Javult a falvak arculata, a közösségi közlekedés minősége Mosonmagyaróvár

Buszmegállók, autóbuszöblök újultak meg, s új buszvárók, hozzájuk kapcsolódó kerékpártárolók is épültek húsz Mosonmagyaróvár környéki községben.

A fejlesztések eredményeként javult a települések arculata, szebb lett a falukép az érintett községekben - mondta Szokoli Sándor, a gesztorközség Dunakiliti polgármestere hétfőn az MTI-nek.

A közösségi közlekedés akadálymentesítésére,minőségének javítására, az együttműködő községek 146 millió forintot költöttek. A beruházási összeghez 135 millió forintot nyertek el a Nyugat-dunántúli Operatív Programból az Európai Unió és a magyar állam támogatásként. A fennmaradó 11 millió forinttal a települések járultak hozzá a programhoz. Minden község saját beruházási összegének 10 százalékát tette hozzá az önrészhez.

A fejlesztés nyomán esztétikusabb lett a falvak arculata. A buszvárókat úgy rendezték be, hogy kisméretű közösségi térként, találkozó helyként is szolgálják a szigetközi embereket.

A beruházás - amelynek támogatási szerződését tavaly decemberben írták alá - mostanra fejeződött be - közölte a gesztorközség polgármestere.

Olvasóink írták

  • 1. Tmoha 2010. október 06. 20:39
    „A buszvárókat igazán megcsinálhatták volna úgy is, hogy ne kapjon az ember benne huzatot. Alul nyitott, felül rések, oldalt rések, persze messziről nagyon szépek, csak nem védenek az időjárás viszontagságai ellen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legidősebb halászi százéves

Százéves születésnapján köszöntötték a falubeliek a halászi Tonomár Károlyné Mike Teréziát. Tovább olvasom