Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Javítják a testet, a lelket, a szellemet

A Mosonmagyaróvári Nevelési Tanácsadó június óta a Bartók Béla Általános Iskola épületében várja a magatartási és viselkedészavarokkal, illetve tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeket.
A nevelési tanácsadó munkájáról a vezető, Domsichné dr. Mezzei Márta pszichológus elmondta, az oktatási intézmények egyre több olyan kisgyermekről tudnak, akik valamilyen súlyos magatartási problémával vagy tanulási zavarral keserítik meg környezetük és önmaguk életét. Erről a gyerek nem tehet, viszont mindenképpen segítségre szorul és fontos, hogy ezt minél előbb meg is kapja.
– Azokat a 3 és 18 év közöttieket gondozzuk, akik valamilyen magatartási, viselkedési problémával, tanulási zavarokkal, részképesség-fejletlenségekkel, pszichoszomatikus tünetekkel küzdenek. Hozzánk kerülhetnek önkéntes alapon, tehát a szülő vagy a család kérésére szakvéleményezésre. Gyakran küld gyermekeket a gyámhatóság, illetve az óvodák, iskolák javaslatára is vizsgálunk – mondta Domsichné dr. Mezzei Márta. A vezetőtől megtudtuk: az érintettek ellátása többféle ambuláns formában történik. Ez a panasztól és az életkortól függ. Különböző képesség- és személyiségvizsgálatokat végeznek, tesztelik az intelligenciát. A vizsgálatok eredménye határozza meg a gondozás további útját. A nevelési tanácsadóban logopédusok, pszicho- és fejlesztőpedagógusok dolgoznak, sőt, heti hat órában Győrből érkezik egy klinikai szakpszichológus is.
A tanácsadóban pszicho- és logopédiai terápia, illetve fejlesztő pedagógiai támogatás folyik. Ehhez rendelkezésükre állnak a szükséges diagnosztikai eszközök, sokféle fejlesztő játék és számítógépek is. Szoftverek segítik a beszédjavítást, az elemi észlelési funkciók fejlesztését, az írás-, olvasástanulási zavarok korrekcióját. A tornateremben a mozgásfejlesztéshez az Ayres-terápia eszközei is rendelkezésre állnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A községek felének nincs saját honlapja

Szigetköz harminchárom települése található azon a netes honlapon, mely hasznos információkkal látja… Tovább olvasom