Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Játszóteret építenek a kutyáknak

Kutyajátszóteret alakítanak ki a mosonmagyaróvári városközpontban, hogy ezzel is enyhítsék a feszültséget az ebtartók és a rájuk rosszallóan tekintő lakók között.
Pontos nyilvántartás ugyan nincs, ám a becslések szerint közel 4 ezer kutyát tartanak Mosonmagyaróváron, közülük pedig mintegy hatszázat kedvtelésből. Ezeknek az ebeknek közel fele él a városközpontban. A városrészben gyakran okoz gondot és vált ki sokakból ellenszenvet, hogy egyes kutyatartók a játszóterekre viszik kedvenceiket elemi szükségleteik elvégzéséhez, vagy a járdákon hagyják a sétáltatás „melléktermékeit".

A városrész egyik önkormányzati képviselője, dr. Tóásó Gyula lépéseket tett azért, hogy a jövőben minél kevesebb vita alakuljon ki. A városközpont több pontján – elsősorban a kutyasétáltatók által kedvelt területeken – kutyaürülék-gyűjtő zacskókat és hozzájuk tartozó gyűjtőedényeket helyeznek ki a közeljövőben. A rendszer működtetését szigorú előírások szabályozzák, ezért az eszközökön pontos használatuk módja olvasható lesz. A zacskókból a kutyasétáltatók téphetnek és a begyűjtött ürüléket biztonsággal a gyűjtőedénybe dobhatják majd.
A városközpontban egyre kisebb az a terület, ahol a gazdák kedvenceiket nem csupán egy rövid „ürítősétára" vihetik ki lakásukból. Ezért döntött úgy a képviselő, hogy kialakítanak egy olyan területet, ahol az eddigieknél sokkal jobb körülmények között és rosszalló tekintetek nélkül időzhetnek a kutyatartók kedvenceikkel. Ezt a „kutyajátszóteret" a Flesch Károly Kulturális Központ parkolója mellett, a Marx utca menti lapos területen valósítják meg.

Itt a kutyaiskolában lévőhöz hasonló eszközöket állítanak majd fel, amelyek segítségével a gazdák szórakoztathatják és sokféle ügyességi játékra is taníthatják ebeiket, anélkül, hogy másokat zavarnának ezzel.
Az ürülékgyűjtő edények és zacskók, valamint a kutyajátszótér kialakításának költségeit a városatya képviselői keretösszegéből finanszírozzák, amihez segítséget nyújt a Városüzemeltető és Fenntartó Kft., illetve az ebtenyésztők szövetségének mosonmagyaróvári szervezete is. A tervek szerint mindkét elképzelést már a jövő hónapra megvalósítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új közbeszerzési eljárás a sportcsarnokra

Újra ki kell írni a közbeszerzési pályázatot a tervezett mosonmagyaróvári sportcsarnok megvalósítására, mivel a közbeszerzési döntőbizottság megsemmisítette a bírálóbizottság korábbi döntését. A polgármester szerint a PPP-konstrukció helyett állami támogatással, saját erőből kellene megvalósítani a beruházást. Tovább olvasom