Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Járdát aszfaltoznak a Fő utcán

A régi burkolat felmarását követően újraaszfaltozzák a Fő utca menti járda egy szakaszát. Az út túloldalán pedig a jövő év elején újítják fel a járdaszakaszt. A Városüzemeltető kft. – (VÜF) emellett a rossz állapotú kavicsos utakat is rendbe teszi még az igazi tél beállta előtt.
Több utca burkolatának meg- és átépítését követően most a járdák rendbetételének is nekiláttak a VÜF munkatársai. A Régi vámház tér tavaly kezdődött teljes felújításának részeként az elmúlt hetekben leaszfaltozták az ottani járdaszakaszt és buszvárót, valamint az új padok és szemetesek is a helyükre kerültek már.

Most a Fő utcán láttak neki a járda egy szakaszán a felújításnak. A városháza melletti aszfaltcsíkon a gyalogosoknak számos repedést, gödröt kellett kerülgetniük. Éppen ezért már régóta napirenden van a szakasz rendbetétele, s most a pénz is rendelkezésre áll a munkára.

Mintegy négyszáz négyzetméteren újítják föl a járdát a városüzemeltető munkatársai. Jövőre a Fő utca túloldalán lesz hasonló munka.
Mintegy négyszáz négyzetméteren újítják föl a járdát a városüzemeltető munkatársai. Jövőre a Fő utca túloldalán lesz hasonló munka.

A városházától a posta irányába mintegy négyszáz négyzetméteren szedték fel a régi aszfaltréteget és terítenek újat – tudtuk meg Kosár Tibor ügyvezetőtől. A jövő év elején az út túloldalán folytatják a munkát. Ott mintegy ezer négyzetméteres területen aszfaltozzák újra a járdát. Erre a munkára az önkormányzat külön keretet különített el. A kétoldali felújítás mintegy 7 millió forintba kerül.

Az ügyvezető hozzátette: a járdák rendbetétele mellett még a téli kemény fagyok beállta előtt szeretnék rendezni a rossz állapotú kavicsos utcákat, illetve kijavítani a balesetveszélyes kátyúkat. A társaság szakemberei városszerte felmérték az utak állapotát, ez alapján rangsorolták a sürgős javításokat.

Így például a kavicsos utak közül rendbe teszik a Viola, Alsóötház, Felsőötház utcákat, a Báger-tó mögötti utat, valamint a Radnóti-lakótelep egyik utcáját. Ugyancsak még az igazi téli időjárás előtt melegaszfaltos módszerrel számos kátyút is betömnek a városüzemeltető munkatársai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi zenés est, bütykölde és koncertek

Pénteken a Téli Fesztiválon, a bütyköldében és a FIÓK koncertjein minden korosztály megtalálhatja a… Tovább olvasom