Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Januártól szolgáltatót váltanak

Egyhangú döntéssel határozott a rajkai képviselő-testület arról, hogy a jövő évtől a víz- és csatornaszolgáltatást az Aqua Kft. végezze a faluban. A polgármester szerint ezzel biztosítottnak látszik, hogy a helyben befizetett közmű-hozzájárulásokból a faluban fejlesszenek.
Lejár a rajkai önkormányzat víz- és csatornaszolgáltatásra a Pannon-Víz zrt.-vel kötött szerződése az év végén. A település mérlegelte a lehetőségeket és a képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy határozott, nem az eddigi szolgáltatóval szerződik újra.

Már korábban megfogalmazódott az a törekvés a térség települései közt, hogy mindannyian az Aqua Kft.-hez csatlakozzanak a víz- és csatornaszolgáltatás igényléséért – magyarázza a testület döntését Kiss Vince, Rajka polgármestere. Elmondta: több önkormányzat ezt már tavaly, illetve idén nyáron megtette. Az öt felső-szigetközi település – Rajka, Bezenye, Dunakiliti, Dunasziget és Feketeerdő – maradt meg a Pannon-Víz zrt. szolgáltatási területén. Az öt települést ellátó szennyvíztisztító és ivóvízkút az érintett falvak közös tulajdona.

A rajkai önkormányzat az elmúlt időszakban megvizsgálta a lehetőségeket és a két szolgáltató által kínált lehetőségek közül az Aqua Kft. ajánlatát találták versenyképesebbnek. Kiss Vince kiemelte: a jelenlegi szolgáltató bérüzemeltetést folytat a községben, azaz a település tulajdonában lévő hálózaton szolgáltat. A polgármester szerint ezen üzemeltetés feltételeit a társaság úgy alakította ki, hogy azt főként a saját érdekeinek rendeli alá.

Az önkormányzat kísérletet tett egy olyan vagyonkezelői szerződés megkötésére, ami inkább megfelel a helyi érdekeknek. Ebben nagyobb garanciát szerettek volna kapni arra, hogy a helyben befizetett közműfejlesztési hozzájárulásokat a rajkai fejlesztésekre használják fel. Kiss Vince szerint a község dinamikus fejlődése és a számos új építkezés miatt halaszthatatlan feladat a szennyvíztelep és az ivóvízkút bővítése. Ennek alapfeltétele, hogy a helyben befizetett közműfejlesztési hozzájárulásokat erre a feladatra fordítsák.

A polgármester hozzátette: a felvetéseikre a jelenlegi szolgáltató csupán az eddigi szerződés kisebb mértékű módosítására adott volna lehetőséget. Ezt azonban nem tartották elégségesnek, ezért a falu fejlődését szem előtt tartva a képviselő-testület egyhangú döntéssel úgy határozott, hogy a jövő évtől az Aqua Kft.-vel kötnek szerződést.
A polgármester szerint döntésükkel egyben hozzájárultak az Aqua Kft. megerősödéséhez kistérségi vízszolgáltatóként, ami a cég hosszú távú fennmaradásához elengedhetetlen.

Olvasóink írták

  • 2. tacepao 2011. december 12. 07:15
    „Le vagy maradva mérpontén! A többi település már rég jelezte csatlakozási szándékát. Rajka volt az utolsó a sorban.”
  • 1. mérpontén 2011. december 10. 20:31
    „Gratulálok a Rajkának, a döntéshez!
    Az összes településnek ezt kell csinálnia!
    Meg kell szabadulni a troger cégtől!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekultiváció Mosonmagyaróváron - szállnak a zacskók a levegőben - fotók

"A mosonmagyaróvári szeméttelep rekultivációja során becsúszott egy kis hiba: így jó lett a… Tovább olvasom