Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Januárban kiírják a kaszinókoncessziót

Várhatóan 2006 második felében megkezdhetik a munkagépek a bezenyei kaszinóváros építését.
Úgy tűnik, a jövő évben végre valóban megindulhat a Bezenye határába hosszú ideje tervezett kaszinóváros építése. A település képviselő-testülete a közelmúltban elfogadta azt a pénzügyminisztériumi megkeresést, miszerint a szaktárca január 10-én írja ki a kaszinókoncessziós pályázatot.

Törvénymódosítás után

Mint ismeretes, az Országgyűlés ez év nyarán fogadta el a szerencsejáték-törvény módosítását, amivel megteremtődtek a jogszabályi feltételek az Euro Vegas megvalósításához. A jogszabály változtatására mindenképpen szükség volt a komplexum megvalósításához, hiszen a korábbi szabályozás nem ismerte a kaszinójáték kifejezést, így annak szabályai sem lehettek. Mindemellett számos olyan módosítást iktattak törvénybe, ami hosszú időre szavatolja a befektetőknek a megtérülést.

Új típusú kaszinókomplexumok

Az új szerencsejáték-törvény a kaszinójátékok szervezésére az eddigi formában működő játékkaszinók mellett lehetőséget ad új típusú kaszinókomplexumok létrehozására. Az új törvényben megalkották az úgynevezett első kategóriás kaszinó fogalmát. Ilyen létesítményt minimálisan egymilliárd forint tőkével rendelkező koncessziós társaság üzemeltethet legalább száz játékasztallal és ezer félkarú rablóval. A koncesszió kiadásáért a Pénzügyminisztérium a felelős, a működés szabályosságáról a Szerencsejáték-felügyelet gondoskodik.

Legfeljebb húsz év, évente ötszázmillió

A koncesszió az Euro Vegas esetében legfeljebb húsz évre szólhat, s évente legalább ötszázmillió forintba kerül. A törvénymódosítás alapján az állam némi adókedvezménnyel is „ösztönzi" a befektetőket, hiszen a korábbi egységes, harmincszázalékos adózást sávos rendszer váltotta fel, azaz minél több a bevétel, annál alacsonyabb az adókulcs.
Schmatovich Mátyás polgármester szerint, amennyiben az Euro Vegas beruházói nyerik el a koncessziót, úgy a jövő év második felében elindulhatnak a munkagépek a kaszinóváros építésére. Az első ütem megvalósítását az első kapavágástól számított egy év alatt ígérik a befektetők. Így várhatóan 2007 második felére épül fel 472 millió euróból az ezerkétszáz ágyas szálloda, az ötezer játékautomatás és százötven játékasztalos kaszinó, ami kiegészül éttermekkel, konferenciateremmel, sportlétesítményekkel és wellnessrészleggel.

A befektető kiléte hivatalosan nem ismert

A beruházás megkezdése a kaszinókoncesszió kiírásának csúszása miatt késett ez idáig. A befektetők kiléte hivatalosan továbbra sem ismert, ám a polgármester szerint a kaszinóengedély elnyerését követően azonnal a nyilvánosság elé állnak.
Lapunk úgy tudja, az Európában egyedülálló szerencsejáték-birodalmat az amerikai Park Place Entertainment Corporation építi, amely többek között a Las Vegas-i Caesars Palace tulajdonosa is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is ingyenes az elkerülő?

A közlekedési minisztérium napokban megjelent autópálya-rendelete nem tartalmazza az M1-es autópálya hegyeshalmi határátkelő és mosonmagyaróvári csomópont közti szakaszának díjmentességét. Ezzel szemben Stipkovits Pál polgármester állítja, nyomdatechnikai hibáról van szó: a várost elkerülő sztrádaszakasz továbbra is ingyenes lesz. Tovább olvasom