Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Jánossomorja: útjavítás csak később

Jánossomorján a Liszt Ferenc utca lakói elégedetlenek az út minőségével, de útjavítás csak később lesz.
Jánossomorján az egyik legfiatalabb utca lakói elégedetlenek az út minőségével. Többször kérték már a portalanítást, de mindig elutasító választ kaptak. A polgármester szerint csak az építkezések befejezése után kerülhet sor aszfaltozásra.

Jánossomorján, a Liszt Ferenc utcában többnyire fiatal, kisgyermekes családok élnek, akik öt-hat évvel ezelőtt kezdtek építkezni. Néhány lakó a minap megkereste szerkesztőségünket, és elpanaszolta, hogy csapadékos időszakban alig tudnak közlekedni az utcában, mert több helyen áll a víz. Elmondásuk szerint már több alkalommal kérték az önkormányzatot, portalanítsa az utcát, de elutasították kérésüket, mondván: nincs pénz, és az építési telkek kialakítása még folyamatban van.

Tavaly júliusban írásban kérték, hogy az önkormányzat állapítsa meg az út, a járda végleges szintjét, valamint a vízelvezető árkok helyét, mivel az esőzések miatt kár fenyegeti őket, ugyanis a víz befolyik a telkekre, a kavicsos, egyenetlen úton pedig nehézkes, időnként szinte lehetetlen a közlekedés. Az önkormányzat már végzett kisebb útjavítási munkálatokat, de ez nem oldott meg semmit, ezért néhányan saját költségükre hozattak kavicsot, hogy az út szélén tátongó gödröket betemessék.

Az egyik Liszt Ferenc utcai lakos azt kifogásolja, hogy a súlyadót befizeti, viszont a rossz minőségű út miatt már többször keletkezett kár az autóján. Problémát jelent, hogy sok óvodás és iskolás él az utcában, a kavicsos, poros út viszont jó gyakorlóterep a száguldozó fiatal „ralisoknak", így a rossz közlekedési viszonyok mellett a gyermekek testi épsége is veszélyben forog.

A panasz kapcsán dr. Kurun- czi Károly polgármester érdeklődésünkre elmondta: jelenleg is 3–4 építési telek kialakítása van folyamatban az utca elején, és ameddig építkezések folynak ott, nem tudják leaszfaltozni az útszakaszt. A végleges út- és járdaszint, valamint a vízelvezető árkok kialakítására pedig csak ezt követően kerülhet sor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százévesen is mosolyogva

Hédervár legidősebb embere, a századik születésnapját ünnepelő Kiss Teréz a település egykori… Tovább olvasom