Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Jánossomorja ragaszkodik Hanságligethez

Jánossomorja képviselő-testülete kimondta: Hanságligetet - és a Hipp iparűzési adóját - nem adják.

Emellett az önkormányzat kezdeményezi olyan telektömbök kijelölését, amelyeken négylakásos, a városias jelleget kiemelő lakóházak építhetők. Ezért volt szükség a településrendezési terv módosítására. A hanságligetiek gondját enyhítendő a városatyák rendeletben módosították az orvosi körzethatárokat. Arról is határoztak, hogy a hanságligeti külterületi településrészen is Jánossomorja biztosítsa az egészségügyi szolgáltatásokat: így a háziorvosi, gyermek-háziorvosi és fogorvosi ellátást, valamint az ügyeletet. Ugyancsak módosították a gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendeletüket is.

Kurunczi Károly polgármester arról tájékoztatta a képviselőket, hogy két hanságligeti lakos aláírásgyűjtésbe kezdett a területrésznek a várostól Bősárkányhoz csatlakozása érdekében. A törvény értelmében lakott területrész átadásáról, átvételéről az érintett önkormányzatok képviselő-testületei feltételesen megállapodhatnak. Szalay Imre bősárkányi polgármester kérésére Kurunczi Károly – a kért adatokon túl – levélben arról tájékoztatta kollégáját, hogy Hanságliget lakott területéhez külterület sohasem tartozott. Kinyilvánította, hogy az itt működő Hipp Kft. által elfoglalt sáv a város ipari területeinek szerves és elszakíthatatlan része, melynek átadásáról nem kívánnak tárgyalni. A jánossomorjai képviselők egyhangúlag úgy döntöttek, hogy nem kezdeményeznek tárgyalásokat Bősárkánnyal Hanságliget átcsatolása érdekében.

Köszönet

A testület előtt a polgármester megköszönte Lőrincz György tanácsnok, önkormányzati képviselő Jánossomorja várossá válása érdekében, valamint a városavató ünnepség megszervezésében, lebonyolításában végzett munkáját.
November 3-án viszont falugyűlést tartanak a területrészen.
A testületnek módosítania kellett az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló rendeletét, mivel a korábban elfogadott dokumentum nem szabályozza a versenytárgyalás lebonyolításának rendjét. A testület egyhangúlag elfogadta a Körzeti Általános Iskola és az Aranykapu Körzeti Napköziotthonos Óvoda minőségirányítási programját, majd hasonlóképpen döntött az Alapfokú Művészeti Iskola szakértő által is elfogadásra javasolt pedagógiai és minőségirányítási programjáról is.

Jánossomorja önkormányzata településrendezési terveit és helyi építési szabályzatát 2001-ben jóváhagyta, majd két évvel később módosította a képviselő-testület. Most újra a városatyák elé került a dokumentum. Azóta ugyanis két helyi vállalkozás, a Hipp Kft. és a Pez Hungária Kft. jelentkezett olyan bővítési szándékkal, amelyek a hatályos tervek szerint nem valósíthatók meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fáziskésésben az oktatási ágazat

Részben önkormányzati támogatással állítanak szobrot Habsburg Frigyes tiszteletére Mosonmagyaróváron… Tovább olvasom