Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Ízek, szépek, hangok fesztiválja

Péntektől vasárnapig újból nyüzsgővé válik a mosonmagyaróvári Várárok: nyolcadszor szervezik meg itt a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivált.
A VIII. Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál helyszíne szeptember 12–14. között a varázslatos hangulatú mosonmagyaróvári Várárok és környéke. A fesztivál szervezői csapatát, Varga Anikót, Gyémánt Evelint, Galántai Gabriellát, Tóth Diánát és a főszervező Csalló Gábort kérdeztük a részletekről.

Újdonság a gazdapiac, melyre a szigetközi őstermelők hozzák el portékáikat.

Fotó: Kisalföld-archívum
Fotó: Kisalföld-archívum

A hagyományos programokon túl sok újdonsággal készülnek. A kulturális-gasztronómiai eseményen lesz borfalu, ahol a hazai borvidékek nedűit és pálinkáit kóstolhatjuk meg. Újdonság a gazdapiac, melyre a szigetközi őstermelők hozzák el portékáikat. A szervezők célja, hogy a kézművessétányon minél nagyobb arányban jelenjenek meg olyan kiállítók és vásárosok, akik hagyományos magyar kézművestermékeket, helyi sajátosságokat árusítanak. A gyerekeket ötletes népi játékok, bábszínház, cirkuszi akadémia várja. A rendezvényről nem maradhat el a korábbi években is népszerű Egészség Sátor.

Fotó: Kisalföld-archívum
Fotó: Kisalföld-archívum

Sok zenei produkció közül választhatnak az idelátogatók. Csalló Gábor főszervező Micheller Myrtill és a Swinguistique koncertjét emelte ki pénteken este fél 7-től, mely után Fenyő Miklós produkciója vonzhat sokakat. Szombaton este 9 órától Király Viktoré a színpad, majd este 11 órától a Magashegyi Undergrounddal lép fel Bochkor Bíborka. Vasárnap este fél 7-től a The BlackBirdsszel nosztalgiázhatunk Beatles-számokra, a fesztivált Radics Gigi és zenekara zárja.

Idén is keresik a tehetségeket: vasárnap délután kiderül, kié a „Vármegye Hangja". A „Vármegye Szépe" szombati vetélkedőjén három kategóriában 24 lány verseng a zsűri és a közönség elismeréséért. A rendezvényről további információk a szigetkozfesztival.hu honlapon és a rendezvény Facebook oldalán találhatók.

Értékelés mobiltelefonos szavazássalAz idei év másik újdonsága, hogy QR-kódos, mobiltelefonos szavazással értékelhetjük a fesztivált, a kiállítókat, a termékeket, és ezzel többek között bort vagy akár a fődíjat, egy zalakarosi hétvégét is nyerhetünk. Erről részletes információt a fesztivál több helyszínén is találhatunk majd. Érdemes tehát magunkkal vinnünk a telefonunkat is!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Taxin mentek volna Bécsbe

A négy fiatalemberről kiderült, hogy afgán állampolgárok, ám nem tudták igazolni jogszerű… Tovább olvasom