Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Ivóvízkutak a kerékpárutak mellé

Mosonmagyaróvár - A kerékpárutak pihenőhelyei mellett ivókutakat helyez el az Aqua Szolgáltató Kft.

A nyár folyamán továbbá a mosonmagyaróvári Erzsébet téri rehabilitáció során cserélik a víziközműveket, de vezetékcserére lehet számítani a volt orosz laktanyánál és a Flesch-lakótelepen is.

A nyári kánikulára felkészülve az Aqua Szolgáltató Kft. ivókutakat helyez el a kerékpárutak pihenőinél – tájékoztatott Leitner László, a szolgáltató ügyvezető igazgatója. A bringások így a mosonmagyaróvári Halászi-lakótelepnél és a bezenyei kerékpárútnál frissülhetnek fel. A feketeerdői ivóvízbázisnál a szolgáltató pihenőhelyet is kialakít az arra közlekedőknek. Az ügyvezető figyelmeztetett: a szennyvízhálózatba tilos bevezetni a csapadékvizet, mert azt a rendszert nem erre építették ki. A komolyabb esőzések során ez szinte megoldhatatlan problémákat okoz.

Az esőzések és a Mosoni-Duna magas szintje miatt ráadásul megemelkedett a talajvíz, így számos ingatlan pincéjébe betört az utóbbi időszakban. Leitner László nem tanácsolja a pincékből a víz kiszivattyúzását, mert így általában még több víz jön be. A talajvíz bevezetése a szennyvízcsatornába pedig semmiképpen sem fogadható el.

Elkezdődött továbbá a csapadékvíz veszélyeztette területek feltérképezése, és kidolgozzák a csapadékvíz elvezetésére a leggyorsabb megoldásokat. A hónap közepén a Manninger-lakótelepen, a Fuvaros, a Soproni és a József Attila utcák kereszteződésénél dolgoznak munkatársaik.

Ugyancsak a napokban indul a mosonmagyaróvári Erzsébet tér rehabilitációja.

– Az esőzések miatt áldatlan állapotok uralkodtak itt. Csapadékelvezető hálózat épül ki a rehabilitáció keretében, és az ivóvíz- és szennyvízvezetékeket is kicseréljük – mondta Leitner László. A szükséges víziközmű-korszerűsítés még az ˝orosz laktanya˝ környékén és a Flesch-lakótelepen is megvalósul idén.

Hegyeshalomban a szennyvízcsatorna rekonstrukciójának fogtak neki a Katona József utcában, itt már 320 méteren befejezték a cserét. A Bécs–Budapest vasútvonal is áthalad ezen a szakaszon, így a beruházás komoly szakmai odafigyelést igényel.

Olvasóink írták

 • 11. elekdédi 2010. június 30. 22:09
  „Ahogy elnézem pancser kommentjeit, mindenhol a rossz indulat jön le, nem lehetett valami jó a gyerekkora .Elnézést de nem bántani akartam .”
 • 10. pancser 2010. június 30. 17:06
  „Majd fizetitek a költségeket, a csőfektetést, a vízfogyasztást a karbantartást a saját számlátokon keresztül. Manapság, ha egy biciklis két falu közöt nem tudja magát vízzel ellátni, csak palack kérdése, haljon szomjan. Nem helyeslem. ez tényleg értelmetlen a mi pénzünkből! Én azt is elképzelem ezek után, hogy automata s.ggtörlőket is kéne felállítíni, mert a fű nem elég jó erre.”
 • 9. invektus 2010. június 29. 21:42
  „És a segély hivot ne feledjük”
 • 8. VJR 2010. június 29. 20:42
  „Üvegtigrist vagy fapumát minden út mellé! :)”
 • 7. elekdédi 2010. június 29. 13:36
  „Tökéletesen egyet értek már csak mozgó büfé kellene !”
 • 6. 01010 2010. június 28. 22:08
  „Nem látom a hozzászólásokat !!!!”
 • 5. RickCartman 2010. június 28. 19:17
  „éljen”
 • 4. RickCartman 2010. június 28. 19:15
  „helyes”
 • 3. RickCartman 2010. június 28. 17:25
  „helyes!”
 • 2. Csipetke 2010. június 28. 17:19
  „Nagyszerű, remélem hamarosan lesz a kerékpáros utak mentén pihenőpark is, és talán egy - egy büfé is elkelne!”
 • 1. invektus 2010. június 28. 11:19
  „Helyes!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakhatás, munka, képzés hajléktalanoknak

Lakhatással, munkával, képzéssel az integrációért címmel a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) és a hajléktalanellátó szolgálat pályázatot nyert. Tovább olvasom