Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Ivott, de nem volt ittas

A vád szerint a férfi motorjával akarta hazavinni munkatársnőjét 2012 októberének egyik éjszakáján, ám előtte alkoholt ivott.
Halálos baleset gondatlan okozása miatt ült a vádlottak padján egy 47 éves férfi a Mosonmagyar- óvári Járásbíróságon a minap. A vád szerint a férfi motorjával akarta hazavinni munkatársnőjét 2012 októberének egyik éjszakáján, ám előtte alkoholt ivott. A Királyhidai úton haladtak, a szakértő szerint 25–28 kilométeres sebességgel, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a motor túl közel ment az útpadkához.

A magas betonszegélyen elakadt a jármű váza és felborultak. Hiába viselt bukósisakot az utas, olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy másnap életét vesztette. A motor vezetőjénél a helyszíni szondáztatás pozitív eredményt mutatott.

A nyomozás során és a bírósági tárgyaláson sok szakértői véleményt vonultattak föl. A vádlott által előadott italfogyasztási időpont alapján az orvos szakértő megállapította, hogy a baleset bekövetkezésekor a férfi nem volt ittas állapotban. A szervezetében ugyanis még nem szívódott fel a rövid idővel azelőtt elfogyasztott szesz.

Mindezek figyelembevételével a bíróság csak halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt ítélte a vádlottat másfél év fogházra három év próbaidőre felfüggesztve, valamint három évre bevonta az „A" kategóriás jogosítványát. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt évig még biztosan működik a Fiók

Önkormányzati fenntartás alá került át a Fiók Ifjúsági Klub február elsejétől. Az ötéves fenntartási kötelezettség értelmében a következő fél évtizedben biztosan működni fog az egyesület. Tovább olvasom