Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Italozás után verekedtek a vendégmunkások

Verekedéssé fajult egy italozás utáni vita két vendégmunkás között a minap Hegyeshalomban. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsít egy férfit.
Az egyik Fő utcai házhoz hívták a mentőket a minap, mivel az egyik szobában az ágyban fekvő férfit hiába keltegették, nem tudták felébreszteni. Az ott lakó, Romániából érkezett albérlők először azt hitték, lakótársuk túl sokat ivott előző este, emiatt nem tudják felkelteni. A mentők a férfit kórházba szállították, ahol kiderült, hogy életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy korábbi bántalmazás következtében. Emiatt értesítették a rendőrséget.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfit szobatársa bántalmazta. A megsérült férfi előző este összeverekedett szobatársával a ház udvarán. A verekedést követően a gyanúsított a másik szobába költözött, így társa egyedül töltötte az éjszakát. Ezért csak másnap délelőtt került kórházba a megsérült vendégmunkás. A járőrök az adatgyűjtést követően a házban elfogták és előállították a gyanúsítottat, akit kihallgattak és őrizetbe vettek. Úgy tudjuk, beismerte a verekedést. A megyei rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 32 éves román állampolgárságú K. János ellen.

A Fő utcai ház udvarán verekedett össze a két albérlő, akik közül az egyik most életveszélyes koponyasérüléssel fekszik a kórházban.
A Fő utcai ház udvarán verekedett össze a két albérlő, akik közül az egyik most életveszélyes koponyasérüléssel fekszik a kórházban.

A Kisalföldnek nyilatkozott – neve elhallgatását kérve – a házban szintén albérletben lakó asszony, aki látta a verekedést, majd másnap próbálta
felébreszteni a férfit. Mint mondta: családjával már négy éve lakik Hegyeshalomban. A gyermekeik itt járnak iskolába és óvodába. A szülők Ausztriában vállalnak mezőgazdasági munkát. A két verekedő csak rövid ideje lakik a házban albérletben. Eddig azonban semmi gond nem volt velük. Az asszony szerint a verekedést meg- előzően hosszan italoztak. Eközben vélhetően azon tört ki a vita, hogy egyikük többet öntött a borból, mint a másik. Az asszony már csak a kiabálásra lett figyelmes az udvarról. Amikor kiment, azt látta, hogy deszkákkal verekszik a két férfi. Próbálta őket csitítani, közben pedig arra figyelt, hogy a kisgyerekek visszamenjenek a lakásba, nehogy bajuk essen.

Az asszony mint mondta: amikor ismét kiment, a két férfi már nem volt az udvaron. Úgy gondolta, kibékültek és elmentek italozni. Másnap reggel ment be a szobájukba, mert – ahogy fogalmazott – nem látott semmi mozgást. Ekkor vette észre az ágyban fekvő, hörgő hangot adó férfit. Próbálta fel- ébreszteni, de nem sikerült. Ekkor még mindig azt gondolta, csak a sok ital miatt nem ébred fel. Később aztán újra próbálkozott az ébresztéssel, ismét sikertelenül. Ekkor hívták a mentőket. Az asszony szerint nem látszott sérülés a férfin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 autó karambolozott Mosonmagyaróváron

Az 1-es főúton, a Királyhidai utca és a Féltorony utca kereszteződésében koccantak az autók hétfőn… Tovább olvasom