Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Iszogatás lyukasórában

Sok diák a tanórák helyett, az iskolákhoz közeli vendéglátóhelyeket látogatja rendszeresen.
Sok diák a tanórák helyett, vagy lyukasórákban az iskolákhoz közeli vendéglátóhelyeket látogatja rendszeresen Mosonmagyaróváron. A rendőrség razziát indított az iskolakerülők ellen.

Az iskolakezdés óta tanítási időben fokozottan ellenőrzi a diákok által kedvelt szórakozó- és vendéglátóhelyeket a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya. Az ifjúságvédelmi akció elsősorban amiatt indult, mert sokszor a szülők későn észlelik, hogy gyermekük rendszeresen kerüli az iskolát, ám sok esetben addigra már késő megakadályozni az esetleges évismétlést, vagy a még nagyobb bajt.

A járőrök a tanítási idő alatt rendszeresen végigjárják a városi vendéglátóhelyeket, sőt, az utcán is igazoltatják a fiatalokat. Az eddigi tapasztalatok szerint a diákok lyukasórában előszeretettel járnak a közeli kocsmákba kártyázni, vagy játékgépek mellett töltik ezt az időt. A tanodákkal folytatott egyeztetés során azonban kiderült, hogy egyikük sem engedélyezi, hogy diákjai a tanítási idő végéig elhagyják az intézményt. Az ellenőrzések alkalmával az egyik vendéglátóhelyen ráleltek egy 16 éves fiatalemberre, aki – szintén lyukasórán – alkoholt fogyasztott. Az esetet jelentették az iskolának, illetve a fiút kiszolgáló pincér ellen szabálysértési eljárást indítottak.

A razzia során a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy pénznyerő automatát 18 éven aluliak, játékautomatát 16 éven aluliak, egyéb játékokat – biliárd, csocsó – 14 éven aluliak nem használhatnak, a kaszinóba pedig csak 18 éven felüliek léphetnek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektetőket keresnek

Amint arról lapunkban már többször beszámoltunk, a mosonmagyaróvári önkormányzat úgynevezett koordinált városfejlesztési programjának egyik legfőbb eleme a minőségi turizmus fejlesztése és a városlakók színvonalas szabadidő-eltöltésének biztosítása. Ezért döntöttek egy többfunkciós, korszerű sportcsarnok megépítéséről a Mosoni-Duna és a Lajta torkolatában. Tovább olvasom